خیس

خیس

خیس کردن برنج یکی از مراحل مهم در آماده‌سازی آن برای پخت است. این فرایند به برنج کمک می‌کند تا بهتر پخته شود و بافتی نرم‌تر و خوشمزه‌تر پیدا کند. برای این کار، برنج را در آب سرد قرار می‌دهند و معمولاً بین 30 دقیقه تا 2 ساعت اجازه می‌دهند تا در آب بماند. این کار باعث می‌شود نشاسته‌های موجود در دانه‌های برنج نرم شده و در نتیجه پخت آن یکنواخت‌تر شود.

علاوه بر بهبود بافت، این عمل می‌تواند زمان پخت را کاهش دهد و به جلوگیری از چسبندگی دانه‌ها کمک کند. برخی افراد ترجیح می‌دهند برنج را برای مدت طولانی‌تری خیس کنند تا طعم بهتری بگیرد. بعد از خیس کردن، برنج را باید آبکشی کرد تا آب اضافی آن خارج شود و سپس می‌توان آن را به روش‌های مختلف پخت. این مرحله از پخت برنج به عنوان یک تکنیک کلیدی در آشپزی بسیاری از فرهنگ‌ها شناخته می‌شود.

لغت نامه دهخدا

خیس. [ خ َ ] ( ع اِ ) غم. || خطا. گمراهی. || ( مص ) غدر کردن و شکستن عهد. خیسان. || وعده خلاف کردن. || لازم گرفتن فلان جای را. || بوی گرفتن مردار. منه: خاست الجیفة. || رام کرده شدن. منه: یخاس انفه. || کاسد شدن چیزی. ( منتهی الارب ) ( از تاج العروس ) ( از لسان العرب ). منه: خاس البیع و الطعام.
خیس. ( ع ص، اِ ) درخت انبوه. || انبوه از حلفا و قصب. ج، اخیاس. || بیشه ٔشیر. ( منتهی الارب ) ( از تاج العروس ) ( از لسان العرب ). کنام شیر. ( یادداشت مؤلف ). ج، اخیاس:
رها کنند پلنگان شخ و هزبران خیس.مختاری.|| شیر. لبن. || نیکویی. ( منتهی الارب ) ( از تاج العروس ) ( از لسان العرب ). منه: اقل اﷲ خیسه.
خیس. ( ص ) آبدار. مرطوب. آب بخود کشیده. ( ناظم الاطباء ). تر. ( یادداشت مؤلف ). || ( اِ ) ملافه کرباس کلفت. ( ناظم الاطباء ).
خیس. [ خ َ ] ( اِخ ) از بلوکات جوف غربی است در مصر. ( از معجم البلدان ).

فرهنگ معین

(ص. ) مرطوب، تر.

فرهنگ عمید

۱. [مقابلِ خشک] ویژگی کسی یا چیزی که با آب یا مایع دیگر مرطوب شده باشد، تر.
۲. (بن مضارعِ خیسیدن ) = خیسیدن
بیشه یا کُنام شیر.

فرهنگ فارسی

خیس کردن، ترشدن، خیس شده در آب، خیسانیده
( صفت ) آب بخود کشیده مرطوب تر.
از بلوکات جوف غربی است در مصر
خیس

جملاتی از کلمه خیس

در حالی که بازیکن بین‌المللی سوئیسی یوهان ووگل و دیوید بکهام هر دو تحت اسپانسری آدیداس بودند و برخی دیگر از توپ جدید راضی گزارش شده بودند، این توپ پیش از جام جهانی مورد انتقاد بسیاری از بازیکنان برتر قرار گرفت. بازیکنانی مانند روبرتو کارلوس برزیلی و پل رابینسون از انگلستان از جمله منتقدان توپ جدید بودند و ادعا می‌کردند که بیش از حد سبک است و زمانی که خیس می‌شود عملکرد بسیار متفاوتی دارد. 

لعابی: آنچه از خیساندن او در آب اجزاء مخلوط بر رطوبت شده چیزی لزج به هم رسد. چون برشته کنند الزاق او رفع می‌شود.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم