جایگزین چربی

جایگزین چربی به موادی اشاره دارد که به عنوان جایگزینی برای چربی‌های معمولی در غذاها یا محصولات غذایی استفاده می‌شوند. این مواد به منظور کاهش کالری، چربی‌های اشباع‌شده یا بهبود سلامت عمومی در رژیم غذایی به کار می‌روند. جایگزین‌های چربی شامل ترکیباتی هستند که می‌توانند طعم و بافت مشابهی به چربی‌ها بدهند، اما کالری کمتری دارند یا از نظر تغذیه‌ای سالم‌تر هستند.

انواع جایگزین‌ چربی:

مواد طبیعی: مانند پوره میوه‌ها (مانند سیب یا موز) که می‌توانند به عنوان جایگزین چربی در پخت و پز استفاده شوند.

مواد شیمیایی: مانند «اُلئوست» (Olestra) که یک نوع چربی مصنوعی است که کالری ندارد و در برخی غذاها به کار می‌رود.

پروتئین‌ها: برخی پروتئین‌ها و فیبرها نیز می‌توانند به عنوان جایگزین چربی در محصولات غذایی استفاده شوند.

کاربردها:

در محصولات غذایی: آن‌ها در محصولات کم‌چرب، رژیمی و سالم مانند ماست، بستنی، و سس‌ها به کار می‌روند.

در پخت و پز: برای کاهش کالری و چربی در دستورهای غذایی، می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

مزایا و معایب:

مزایا: کاهش کالری و چربی‌های اشباع‌شده، کمک به کنترل وزن و بهبود سلامت قلب.

معایب: برخی از جایگزین‌های چربی ممکن است طعم و بافت مطلوبی نداشته باشند یا در برخی افراد باعث مشکلات گوارشی شوند.

فرهنگستان زبان و ادب

{fat replacer} [علوم و فنّاوری غذا] ترکیبی که برای کاهش میزان کالری و ایجاد خواص حسی چربی مانند می تواند جانشین بخشی از چربی مواد غذایی شود

ویکی واژه

ترکیبی که برای کاهش میزان کالری و ایجاد خواص حسی چربی‌مانند می‌تواند جانشین بخشی از چربی مواد غذایی ‌شود.

جملاتی از کلمه جایگزین چربی

فیبرهای رژیمی علاوه بر اثرات مفیدی که بر سلامتی دارند، به دلیل ویژگی‌های عملکردی مناسب نظیر جذب آب، جذب روغن و افزایش ویسکوزیته، در صنایع غذایی نیز کاربرد گسترده‌ای دارند. فیبرها به عنوان جایگزین چربی در محصولات گوشت، غنی کنندهٔ نان و محصولات پخت وکنترل کنندهٔ کریستالیزاسیون در بستنی و محصولات لبنی استفاده می‌شوند. آبمیوه، مربا و سوپ از دیگر محصولات غنی شده با فیبر رژیمی هستند.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم