گلپر، این گیاه از خانواده چتریان است و به صورت دو ساله رشد میکند، همچنین برخی از گونههای پایا نیز دارد. این گیاه در مناطق کوهستانی معتدل نیمکره شمالی میروید و در ایران به وفور یافت میشود. ساقههای آن ضخیم و برگهایش پهن هستند. گلهای این گیاه زرد رنگ بوده و میوههای آن پس از رسیدن به شکل فلسهای نازکی درمیآیند که دانههای کمضخامت را در خود دارند. این دانهها را کوبیده و به عنوان چاشنی خوشبو و تا حدی تند برای برخی غذاها مانند باقالی و سیبزمینی جوشیده استفاده میکنند. همچنین از ساقههای آن ترشی گلپر تهیه میشود و برگهایش برای خوشبو کردن برخی مشروبات الکلی به کار میروند. این گیاه همچنین با نامهای گلپر، کولهپر، حلتیت، طیب، انجدان، انجدان سفید و اسفندلیون شناخته میشود.

گلپر
لغت نامه دهخدا
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
فرهنگ اسم ها
معنی: گیاهی است معطر از تیره ی چتریان، ( در گیاهی ) دانه ی معطری به شکل پولک های زرد کوچک که دارویی است و کوبیده ی آن به صورت چاشنی غذا مصرف می شود، گیاه این دانه که علفی یک ساله یا پایا و خودرو یا کاشتنی است، دانه معطری به شکل پولکهای زرد کوچک که دارویی است
دانشنامه عمومی
دانشنامه آزاد فارسی
گُلپَر
گیاهی علفی از خانوادۀ جعفری (چتریان)، با نام علمی Heracleum persicum. این گیاه، معطر و دارای برگ های منقسم و دندانه دار است که به اشکال متفاوت در طول ساقه می رویند. گل های آن سفید رنگ و مجتمع در گل آذین چتر مرکب، و میوۀ آن بیضوی و معطر است. گرد میوۀ آن را برای معطرکردن به اغذیه اضافه می کنند. همچنین، به سبب داشتن اسانس مخصوصی از بین برندۀ نفخ و ناراحتی های گوارشی حاصل از آن است. البته از این گیاه نباید به مقدار فراوان استفاده شود، زیرا ممکن است باعث ایجاد طپش قلب شود. این گیاه در مناطق متفاوتی از ایران به فراوانی می روید.
ویکی واژه
جملاتی از کلمه گلپر
ده میانه دومین روستا و گلپرآباد سومین روستای سهده قپانپری هستند. قپانپری به مرور زمان، به قپانبری تغییر یافتهاست.