ماجرای واگعیه یا کیکه این است که یک پسر نوجوان ایرانی چالش حدس زدن نوع تصویر نشان داده شده را انجام میدهد که باید بگوید شی نشان داده شده در تصویر واقعی است یا کیک آن شی ساخته شده است به این دلیل در یک بازه زمانی خیلی کم حسابی به شهرت رسید.
کیک هویج یک دسر خوشمزه و سالم است که با هویج رنده شده تهیه میشود. این شیرینی معمولاً نرم و مرطوب است و طعمی دلپذیر دارد.
برای تهیه کیک هویج، به مواد زیر نیاز دارید:
- ۲ فنجان آرد
- ۱ و ۱/۲ فنجان شکر
- ۱ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- ۱ قاشق چایخوری دارچین
- ۱/۲ قاشق چایخوری نمک
- ۱ فنجان روغن مایع
- ۴ عدد تخم مرغ
- ۲ فنجان هویج رنده شده
- ۱ فنجان گردو یا بادام خرد شده (اختیاری)
طرز تهیه: ابتدا مواد خشک را مخلوط کنید. سپس تخم مرغ و روغن را اضافه کرده و خوب هم بزنید. هویج و مغزها را اضافه کنید و در قالب کیک بریزید. در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۰-۵۰ دقیقه بپزید. بعد از خنک شدن، میتوانید با خامه یا پودر قند تزئین کنید.
کیک. [ ک َ / ک ِ ] ( اِ ) معروف است که برادر شپش باشد. گویند عمر کیک زیاده بر پنج روز نمی شود، و عربان برغوث خوانندش. ( برهان ). جانورکی که در روی بدن انسان و دیگر حیوانات زندگی می کند و خون آنها را می مکد. ( ناظم الاطباء ). تهرانی، کَک.کردی، کِچ. لری، کیک. ( حاشیه برهان چ معین ). حشره ای خرد و جهنده به رنگ سرخ مایل به سیاهی به اندازه ٔرشک یا شپشی که خون آدمی و دیگر جانوران مکد. ( از یادداشت به خط مرحوم دهخدا ). طامِر. عَذّام. خدوش. قُذَّة. قُذَذ. برغوث. ( منتهی الارب ). ابوطامر. ابوعدی. ابوالوثاب. ابوطامر. بنات الابل. بنات الکروس. بنات المعا. ( المرصع ). حشره ای است از راسته دوبالان که جزو زیرراسته مخفی بالان می باشد و به مناسبت زندگی انگلی که دارد بالهایش از بین رفته و به علاوه پاهای عقبی وی طویل شده و برای جهیدن به کار می روند. کیک در شکاف چوبها و در لای پرزهای قالی تخم ریزی می کند و از تخم، لارو کرمی شکلی خارج می شود که در شکاف چوبها و بین پشمهای قالی می زید. در زمستان شکفتن تخم و خروج لارو 18 روز و در تابستان فقط 6 روز طول می کشد و به طورکلی ازموقع خروج از تخم تا شکل حیوان بالغ برحسب درجه حرارت بین 18 روز تا 40 روز طول می کشد. کیک حشره خطرناکی است چون علاوه بر آنکه از خون انسان و دامها تغذیه می کند، موجب انتقال میکرب امراض خطرناک از افراد مریض به اشخاص سالم است و خصوصاً کیکهایی که بر روی بدن موش می زیند موجب انتقال میکرب طاعون از موشی به موش دیگر و همچنین از موش به انسان می شوند. از این جهت به هر ترتیب هست باید با این حشره موذی و موشها که من غیرمستقیم موجب زندگی کیکها می باشند، مبارزه کرد. ( فرهنگ فارسی معین: کک ): آب او گرم است چون در خانه بفشانی کیکان را بکشد و موی بسوزاند. ( الابنیه چ دانشگاه ص 230 ).
(کِ ) (اِ. ) نک کک.
(کَ یا کِ ) (اِ. ) مردمک چشم، مردم چشم.
(کِ ) [ انگ. ] (اِ. ) نوعی شیرینی که به وسیلة آرد و تخم مرغ و شیر و غیره تهیه می شود و با خامه یا شکلات و انواع میوه ها تزیین می شود.
مردمک چشم: خشم آمدْش و همان گه گفت ویک / خواست کاو را برکند از دیده کیک (رودکی: ۵۳۷ ).
= کَک
نوعی شیرینی که از آرد، تخم مرغ، شیر، شکر، و مانندِ آن تهیه می شود.
نوعی ازشیرینی که با آردوروغن وتخم مرغ درست میکنندوگاه کشمش هم در آن میزنند
( اسم ) مردمک چشم مردم چشم: بروز معرکه بانگشت گر پدید آید زخشم بر کند از دور کیک اهریمن. ۳ - کیک. ( اسم ) نوعی نان شیرینی که با آرد و روغن و تخم مرغ تهیه کنند و آن انواع دارد.
فلان. فلانه.
کیک ( انگلیسی: cake ) یا گتو ( فرانسوی: gâteau ) گونه ای شیرینی است که خاستگاه اروپایی دارد. اگرچه به باور باستان شناسان این خوراک از زمان های باستان وجود داشته است، اما تصوری که از کیک امروزی وجود دارد و سه ویژگیِ شیرین بودن، سبکی و بافت اسفنجی را در ذهن مجسم می کند، نوعی شیرینی است که از میانهٔ سدهٔ هجدهم به وجود آمده است. آرد، شکر، تخم مرغ و کره چهار ماده ای هستند که بیش از مواد دیگر در کیک به کار برده می شوند. کیک ها به طور کلی به دو گروه بزرگ غیرچرب یا کیک های اسفنجی و چرب یا کیک های کره ای تقسیم می شوند. تفاوت کیک های کره ای با کیک های اسفنجی در اینست که برخلاف کیک های اسفنجی حباب داخل این نوع کیک در اثر وارد کردن هوا توسط به هم زدن شکر و تخم مرغ به وجود نیامده است بلکه عامل اصلی در به وجود آمدن حباب در این نوع کیک ها، ایجاد گاز در داخل کیک، بخاطر استفاده از یک عامل ورآورنده نظیر بیکینگ پودر است. همچنین کیک کره ای از نظر وزنی سنگین است درصورتی که سبک بودن، از ویژگی های یک کیک اسفنجی است. کیک از موادی است که در اثر تماس با هوا خشک می شود و به همین علت در روش های تزیینی معمول است که سطح کیک به طور کامل با مواد پوشانده شود. بدین وسیله سدی در برابر عبور هوا به وجود آمده و باعث دوام بیشتر کیک خواهد شد. کیک ها ممکن است با توجه مناسبتی که برای آن ها در نظر گرفته شده طبقه بندی شود. به عنوان مثال، کیک عروسی و کیک تولد از جمله کیک هایی هستند که در درجه اول با توجه به جشنی که برای آن ها در نظر گرفته شده، شناخته می شوند.
واژهٔ فارسی کیک ( مستقیماً ) از واژهٔ انگلیسی cake است و آن هم احتمالاً برگرفته از نروژی باستان kaka و آن هم از ژرمنی غربی *kokon - است. زمان ظاهر شدن این واژه در زبان انگلیسی از سال ۱۳۰۰ میلادی بوده است.
کیک نوعی شیرینی با منشأ اروپایی است که در تهیهٔ آن معمولاً چهار مادهٔ اصلی آرد، شکر، تخم مرغ و کره بهم زده شده و پس از درآمدن به حالت اسفنجی، پخته می شوند. به علاوه در برخی از انواع گوناگون کیک ها، از موادی چون نشاسته، روغن، میوهٔ درخت یا خشکبار و مایعاتی مثل شیر، آب یا آب میوه و ادویه جات گوناگون و همچنین از ماده ای برای حجم دادن به خمیر مثل بیکینگ پودر یا خمیرترش نیز استفاده می شود.
کِیک (cake)
مادۀ غذایی پخته و تهیه شده از مـخــلوط آرد، شـکــر، تخم مرغ و چربی (معمولاً کره یا مارگارین). می توان اجزای دیگری نظیر میوه های خشک شده را به آن افزود. بریتانیا بزرگ ترین تولید کنندۀ کیک کارخانه ای در اروپاست. اغلب، برای هر مناسبت ویژه ای، کیک مخصوص تهیه می شود؛ مثلاً در بریتانیا، کیک های میوه ای با خمیر بادام و خامه مخصوص کریسمس است. کیک های عید پاک شامل کیک میوه ای در بریتانیا و پاشکای هرم شکل روسی است که از پنیر خامه دار شیرین شده تهیه می شود و پُر از میوۀ خشک، مغز بادام و پسته است.
torta
نوعی شیرینی که به وسیلة آرد و تخم مرغ و شیر و غیره تهیه میشود و با خامه یا شکلات و انواع میوهها تزیین میشود.
نک کک.
مردمک چشم، مردم چشم.