مربا

مربا

مربا یک خوراکی شیرین و غلیظ است که از میوه‌ها، شکر و آب تهیه می‌شود. برای تهیه آن، ابتدا میوه‌ها را به قطعات کوچک برش می‌زنند و با شکر مخلوط می‌کنند. سپس این ترکیب را روی حرارت ملایم قرار می‌دهند تا شکر حل شده و میوه‌ها نرم شوند. در نهایت، مخلوط را به مدت مشخصی می‌پزند تا قوام لازم را پیدا کند. برای حفظ طعم و عطر، می‌توان از ادویه‌جات یا آب‌لیمو نیز استفاده کرد. پس از پخت، آن را در شیشه‌های تمیز و خشک ریخته و در جای خنک نگهداری می‌کنند.

انواع مختلفی از این خوراکی وجود دارد که شامل مربای توت‌فرنگی، زردآلو، انجیر، هویج، سیب و آلبالو می‌شود. هر نوع با طعم و عطر خاص خود، تجربه‌ای متفاوت را ارائه می‌دهد.

لغت نامه دهخدا

مربا. [ م ُ رَب ْ با ] ( ع ص، اِ ) هرچیز که در شیره شکر آن را تربیت کرده پرورش دهند.مازیانه. مازیاره. مازیاری. ربید. رچال. ( ناظم الاطباء ). میوه تر یا خشک یا پوست یا گل میوه که در شیره ٔشکر پخته باشد، از قبیل مربای به، مربای سیب، مربای بهارنارنج، مربای کدو، مربای توت فرنگی، مربای پوست پسته، مربای آلبالو، مربای زرشک، مربای شقاقل، مربای آلو، مربای خلال نارنج، مربای پوست پرتقال، مربای بالنگ، و غیره

فرهنگ معین

(مُ رَ بّ ) [ ع. ] ۱ - (اِمف. ) تربیت شده. ۲ - (اِ. ) نوعی خوردنی شیرین که از انواع میوه ها یا پوست مرکبات با شکر تهیه می شود.

فرهنگ عمید

۱. میوه ای که در شیرۀ شکر پخته شده باشد.
۲. (صفت ) [قدیمی] پرورش یافته، پرورده.

فرهنگ فارسی

( اسم ) میوه یاماکولی که در شیر. شکر یا عسل پخته شده باشد و آن اقسام بسیار دارد جمع: مربیات ( کم ) مرباجات ( غلط مشهور ). توضیح بمعنی فوق رسم الخط مربا د رفارسی عمومیت یافته و برای معنی اسم مفعولی صورت مربی بکار برده میشود.یا مربای آلو. ۱ - مربایی که از آلو تهیهکنند. ۲ - ساکت و مظلوم.
جای دیده بان

دانشنامه آزاد فارسی

مُربّا
(در لغت به معنای تربیت شده و پرورده) از اقلام مخصوص صبحانه، نام عام شماری از میوه های پختۀ با آب شکر مخلوط شده که سرد شدۀ آن را با نان صرف می کنند. انواع میوه را پس از شستن و خرد یا رنده یا له کردن، با آب مخلوط کرده بر دیگ نهاده روی آتش ملایم قوام می آورند. مربّا انواع فراوان دارد و بسته به شیرینی و میخوشی و ترشی هر میوه، درصد افزودن شکر به هریک متفاوت است. از انگُمِ آن دسته از میوه ها که به هنگام پخت لعاب فراوان پس می دهند، ژله به دست می آورند. از لعاب سفت میوۀ به، نوعی ژلۀ سفت تهیّه می شود که «مجسمّه» نام دارد و از آن برای جبران لعاب مربّاهای میوه های کم لعاب بهره می برند.
مربا

جملاتی از کلمه مربا

نوعی از بستنی‌های ابتدایی ایرانیان برف و شیره است که با برف، شیره؛ مربا و عسل تهیه می‌شود.
تثبیت کننده‌ها، و ژل کننده‌ها، مانند آگار یا پکتین (به عنوان مثال برای استفاده از مربا) بافت غذاها را قوام می‌دهد. در حالی که آن‌ها امولسیفایر واقعی نیستند، آن‌ها به تثبیت امولسیون‌ها کمک می‌کنند.
خانم‌های خانه‌دار نباید فراموش کنند شیشه‌هایی که برای مربا استفاده می‌کنند باید سترون باشد.
بیژن افشار ۱۶ اسفند ۱۳۴۵ در تهران متولد شد. او فارغ‌التحصیل رشتهٔ بازیگری از دانشگاه هنرهای دراماتیک در مقطع لیسانس بود. وی کار بازیگری را با ایفای نقش در فیلم سینمایی «دکل» به کارگردانی عبدالحسن برزیده شروع کرد و در فیلم مربای شیرین به کارگردانی مرضیه برومند در سال ۱۳۸۰ ادامه داد. بیژن افشار عضو هیئت مدیره انجمن بازیگران خانه تئاتر بود.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم