لیتهترشی، که به نامهای ترشی لیته یا لیتهٔ بادمجان نیز شناخته میشود، نوعی ترشی است که در آن بادمجان بهطور کامل کوبیده و له شده است. این ترشی از بادمجانهای پخته و کوبیده به همراه سرکه تهیه میشود. از جمله مواد اصلی برای تهیه ترشی لیته میتوان به سبزیهای معطر، فلفل سبز، کلم سفید، سیاهدانه، ادویه ترشی، سرکه، بادمجان و سیر و زردچوبه اشاره کرد. در واقع ترکیبی از انواع سبزیجات و صیفیجات است که بهخوبی با یکدیگر مخلوط و سپس خرد شدهاند. این فرآیند باعث میشود مصرف این ترشی به آسانی امکانپذیر باشد. بهطور کلی، در این نوع ترشیها از موادی مانند گلکلم، کلم، هویج، خیار و بادمجان استفاده میشود. همچنین، برای افزایش طعم و عطر این ترشیها، معمولاً از سبزیجات معطر مانند نعناع خشک، زیره سیاه، تره، ریحان و جعفری بهره میبرند. علاوه بر این، برای خوشطعم کردن ترشیها، معمولاً از نمک، فلفل، سرکه، گلپر، تخم گشنیز، زردچوبه و مرزه استفاده میشود.
لیته
لغت نامه دهخدا
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
۲. ترشی بادمجانِ پخته و له شده.
فرهنگ فارسی
( اسم ) لیته ترشی.یا لیته بادنجان. ترشیی است که از بادنجان پخته و له کرده و بعضی مواد دیگر تهیه کنند.
پخته و سپس کوفته ترشی بادنجان پخته و سپس کوفته ٠ ترشی است که از بادنجان پخت. کوفته و سرکه میسازند لیته ترشی لیت. بادنجان ترشی که از بادنجان پخته و له کرده و پار. ابزارها کنند ٠
دانشنامه عمومی
مرکز این استان شهر تاکلوبان است. جمعیت آن حدود یک میلیون و ششصد هزار نفر است. مساحت این استان پنج هزار و هفتصد کیلومتر مربع است.
لیته (رومانی). شهر لیته ( به رومانیایی: Liteni ) در شهرستان سوچاوا در کشور رومانی واقع شده است. جمعیت این شهر ۹٬۸۵۱ نفر است.
ویکی واژه
ترشی بادمجان.
جملاتی از کلمه لیته
این سفال و این پلیته دیگرست لیک نورش نیست دیگر زان سرست
امیر گنه: گشت «لیته کُوه» خجیره گشتِ «لیته کوهْ»، «پَرندهْ کُوهْ» خجیره