پکمز
فرهنگ معین
فرهنگ فارسی
دانشنامه عمومی
پکمز از ترکی اغوزی “bekmes”، به معنی شراب می باشد.
در ترکیه، چغندر قند ( şeker pancarı ) ، انجیر ( incir ) یا توت ( dut ) اغلب استفاده می شود، و همچنین میوه ارس ( andiz ) . پکمز ساخته شده از خرنوب ( keçiboynuz یا harnup ) به عنوان درمانی برای کم خونی فقر آهن توصیه می شود. [ نیازمند شفاف سازی] در آذربایجان، پکمز بیشتر از توت، انگور، میوه گل رز یا انار تهیه می شود.
در بالکان، بافت آن بیشتر شبیه مربا است و معمولاً از آلو ساخته می شود. در یونان به آن پتیمزی ( πετιμέζι ) می گویند.
در آشپزی عربی، دبس ( در برخی از مناطق به نام «رب» ) از انار، انگور، خرنوب، یا خرما ساخته می شود.
ویکی واژه
شراب.