پارفه. [ ف ِ ] ( اِخ ) فرانسوآ. مورّخ تآتر فرانسه 1698-1753م./ 1109-1166 هَ. ق. وی مؤلف آثار مهمی در ادبیات دراماتیک است که به همکاری برادر خویش ( کلود ) نوشته است. مولد وی بسال 1705م./ 1116هَ. ق. و وفات در سنه 1777م.1190/ هَ. ق. است. پارفه. [ ف ِ ] ( اِخ ) نوئل. ادیب و سائس فرانسوی. مولد بسال 1813م.1227/ هَ. ق. و وفات در سنه 1896م.1313/ ههَ. ق.
فرهنگ فارسی
مورخ تاتر فرانسه ادیب و سائس فرانسوی
دانشنامه عمومی
پارفه ( به فرانسوی: parfait ) نوعی دسرِ سرد است. پغفه در اصل یک واژهٔ فرانسوی به معنی « کامل» است که از سال ۱۸۹۴ به نوعی دسرِ سرد گفته شد. این دسر در فرانسه با خامه و تخم مرغ و شیرهٔ شکر ساخته شده و در آمریکا از لایه هایی چون خامه، بستنی، ژله، گرانولا، آجیل ها، ماست، شربت، و میوهٔ تازه تشکیل شده است. با این حال، پارفه ای که این روزها مرسوم است، تا این حد سنگین و پُر و پیمان نیست. در انگلستان پارفه به یک خمیر نرم گوشتی یا «پاته» گفته می شود که معمولاً از جگر یا مرغ تهیه می شود و با لیکور به آن طعم داده می شود.