بکرایی
فرهنگ عمید
فرهنگ فارسی
دانشنامه عمومی
درخت بکرایی حاوی فوروکومارین ها، از جمله زانتوتوکسل و متیل استر آلئومپراتورین، و همچنین فلاونوئیدها، روتین و مارمسین است. تعدادی اسانس؛ و از بین آلکالوئیدهای آن، فارگارین ( = آلوکیپتوپین ) ، O - ایزوپنتنیل هالفوردینول، O - متیل هافوردینول. ایگلین ( N - - 3 - phenyl - 2 - propenamide ) ترکیبی است که می تواند از برگ های بکرایی استخراج شود.
بکرایی بومی شبه قارهٔ هند و جنوب شرق آسیا است و در سراسر سری لانکا، تامیل نادو، تایلند و مالزی کشت می شود. در جنگل های خشک و باز روی تپه ها و دشت ها در ارتفاعات ۰ تا ۱۲۰۰ متر با میانگین بارندگی سالانهٔ ۵۷۰ تا ۲۰۰۰ میلی متر می تواند رشد کند. در هند به این دلیل که می تواند در مکان هایی رشد کند که درختان دیگر نمی توانند در آن رشد کنند، شهرت دارد. با طیف وسیعی از شرایط خاک ( محدودهٔ پی اچ ۵ تا ۱۰ ) می تواند دوام بیاورد، در برابر غرقابی مقاوم است و تحمل دمایی غیرعادی از ۷ - تا ۴۸ درجهٔ سانتی گراد دارد. و سرانجام برای میوه دادن به فصل خشک مشخصی در طول سال نیاز دارد.
دانشنامه آزاد فارسی
بَکْرایی
بَکْرایی
درختچه ای خاردار با نام علمی Aegle marmelos از تیرۀ مرکبات. این گیاه دارای برگ های مرکب و دُم برگ دراز، گل های سفید مایل به سبز و میوۀ گِرد زردرنگ و گوشتی با طعم شیرین ولی عموماً ناپسند است. برگ تازۀ این گیاه تَب بُر، گل های آن ضد استفراغ، میوۀ رسیده اش اشتهاآور و مقوّی، و جوشاندۀ ریشه اش مفید در درمان تب مالاریا و اسهال های ساده است. این درختچه در بلوچستان می روید و در آن جا آن را باب بارتو می نامند.