قلوه گاه

فرهنگستان زبان و ادب

{flank} [علوم و فنّاوری غذا] بخش بدون استخوان و ورق شکل لاشه که بین دنده و ران است

دانشنامه عمومی

قُلوه گاه بخش میانی لاشهٔ گاو و گوسفند است که شامل پهلو و کمر ( منهای راسته و فیله ) و پیش ناف ( گوشت شکم ) و گهگاه دَم سینه و دنده می باشد و بنابراین از جلو ( پیش ) به سردست و از عقب ( پس ) به ران و از پشت ( کول ) به راسته محدود است. البته باید توجه داشت که در اصل قلوه ها در ناحیهٔ کمری قرار دارند.
قلوه گاه حدود ۲۲ درصد از وزن لاشه را تشکیل می دهد و چون میزان چربی آن به نسبت بالاست، بیشتر مصارف صنعتی دارد و در فرآورده های گوشتی مصرف می شود. البته از قلوه گاه برای مصرف گوشت به صورت چرخ کردن نیز استفادهٔ زیادی می شود.
گوشت قلوه گاه دراز و تخت است و جنس آن به نسبت دیگر برش های گوشت گاو و گوساله سفت تر است.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم