دانشنامه اسلامی
در بیشتر کشورهای اسلامی و برخی کشورهای غیراسلامی، در بسته بندی محصولات غذایی که از حیوانات حلال گوشت و بر اساس ضوابط شرعی تولید شده باشند، از نشان تجاری حلال استفاده می شود.
به حیواناتی که خوردن برخی از اجزاء آن برای مسلمانان جایز باشد، حلال گوشت گفته می شود. تذکیه از جمله شرایط حیوانات حلال گوشت است. در قرآن، علاوه بر دستور به خوردن حیوانات حلال گوشت و توصیف آن به نعمت های الهی، به مصادیق این حیوانات نیز اشاره شده است. در متون فقهی شیعه احکام مربوط به حیوانات حلال گوشت در ابواب فقهی طهارت، نماز، صید و ذباحه ذکر شده است.