پخشینه
دانشنامه عمومی
از پخشینه های معمول می توان به پنیر، خامه، کره، مربا، کره بادام زمینی، کره گیاهی، حُمص، بابا غنوج و پاته اشاره کرد.
توصیف برخی از انواع پخشینه ها:
• پخشینهٔ پنیر: فراورده ای تهیه شده از پنیر و دیگر فراورده های لبنی و احیاناً نامیزه ساز emulsifier که ازنظر بافت شبیه به کره است و به صورت لایه ای بر روی نان مالیده می شود.
• پخشینهٔ کره: پخشینه ای اغلب کم چربی که از چربی شیر تهیه می شود.
• پخشینهٔ لبنی: پخشینه ای که پایهٔ آن چربی شیر است و میزان چربی آن کمتر از کره است.