مالتوز

فرهنگ عمید

دی ساکاریدی که از هیدرولیز نشاسته در جریان هضم تولید می شود، قند مالت.

دانشنامه عمومی

مالتوزدی ساکاریدی است که «قند جوانه جو» نیز نامیده می شود که از تجزیه آنزیمی ( آمیلاز ) نشاسته به قند با راندمان ۸۰٪ حاصل می شود. یا به طور طبیعی توسط آنزیم موجود در جوانه جو نشاسته به قند مالتوز تبدیل میشود. مالتوز، دی مر گلوکز است که در آن، اکسیژن همی استالی یک مولکول گلوکز ( در فرم α - آنومری ) با C - ۴ مولکول دیگر پیوند دارد. در این آرایش، واحد گلوکزی با خواص شیمیایی خاص خود، به صورت محافظت نشده باقی می ماند.
مثلاً مالتوز یک قند کاهنده است، اوسازون تشکیل می دهد و موتاروتاسیون در آن انجام می گیرد. مالتوز با محلول اسید یا آنزیم مالتاز، هیدرولیز شده، به دو مولکول گلوکز تبدیل می شود. شیرینی آن به اندازه یک سوم ساکارز است. مالتوز + آب «=» گلوکز + گلوکز

دانشنامه آزاد فارسی

مالتوز (maltose)
قند دی ساکاریدی که هر دو واحد تک قندی (مونوساکارید) سازندۀ آن گلوکز است. از هیدرولیز آنزیمی نشاسته پدید می آید. جزء اساسی مالت است و در مراحل اول تولید آبجو و ویسکی به وجود می آید.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم