کلم قمری
دانشنامه عمومی
کلم قمی، منبعی غنی از ویتامین ث، ویتامین دی و فلزاتی چون کلسیم، فسفر، پتاسیم و نیز ترکیبات سولفیدی و آلدئیدی است؛ اندکی هم ویتامین های گروه آ و ب دارد.
نامورترین غذاهایی که در ایران با کلم قمی می پزند، عبارتند از: آش کلم قمی، ماش و قمری، کلم پلو و آبگوشت قنبید.
دانشنامه آزاد فارسی
کَلَم قُمْری
نوعی کلم با نام علمی Brassica oleracea، از واریته های Caulorapa یا Gongylodes، از خانوادۀ شب بو یا چلیپاییان. کلم قمری شبیه به شلغماست و در تهیۀ غذا مصرف می شود. برگ های کلم قمری از اطراف بخش گرد و متورمی که روی ساقۀ اصلی قرار دارد بیرون می آیند.