آبجو
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
فرهنگ فارسی
( آب جو ) ( اسم ) ۱ - آبی که در آن جو مقشر جوشانیده باشند برای مداوا مائ الشعیر. ۲ - نوشابه ای که از تخمیر جونیش زده تهیه کنند و ۲ / ۵ و ۴ / ۵ در صد الکل دارد : شراب جو فوگان فقاع .
فوگان فقاع
دانشنامه عمومی
نوشتار اصلی تاریخچه آبجو
آبجوسازی عمری به درازای تمدن دارد. در واقع عمر آن به ۱۰٬۰۰۰ سال ق. م به زمان کاشت غلات در میان رودان یا عراق امروزی بازمی گردد. در نوشته های تاریخی به جا مانده از مصر باستان و میان رودان نیز به آن اشاره شده است. باستان شناسان بر این باورند که آبجو در شکل گیری تمدن ها تأثیر داشته است.
قدیمی ترین شواهد شیمیایی به دست آمده از ساخت آبجو متعلق به حدود ۳۱۰۰ تا ۳۵۰۰ پ. م در گودین تپه شهرستان کنگاور استان کرمانشاه کشورایران است. لوح ابلا که در منطقه ابلا سوریه کشف شده است و به ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد بازمی گردد، گواه از تولید گسترده آبجو در این شهر دارد.
در منابع دیگر به دست آمده، تولید آبجو را حدود ۶۰۰۰ سال قبل از میلاد توسط سومریان برآورد کرده اند که از حدود ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد در مصر مصرف می شده است.
از آنجا که هر ماده حاوی کربوهیدرات، مانند شکر و نشاسته، می تواند به صورت طبیعی تخمیر شود، این احتمال وجود دارد که آبجو به صورت مستقل در فرهنگ های مختلف جهان کشف شده باشد. نان و آبجو با افزایش سطح رفاه زندگی، اسباب توسعه فناوری های بشر را برای ساخت تمدن ها ایجاد کردند.
آبجو در اروپا توسط قبایل ژرمن و سلتیک در ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد رواج یافت و عموماً تولید آبجو در مقیاس مصرف داخلی تولید می شده است. آبجو ابتدایی اروپایی ها علاوه برمواد اولیه تولید، شامل مواد دیگری چون عسل، انواع مختلف گیاهان، ادویه جات و مواد دیگری چون گیاهان مخدر نیز بوده است، از این رو آنچه اروپایی ها در گذشته می نوشیدند، احتمالاً نزد جوامع کنونی به عنوان آبجو شناخته نمی شود. همچنین آبجوهای آن زمان فاقد رازک بوده است و اولین استفاده ها از رازک در اروپا در حدود ۸۲۲ میلادی توسط یک راهب کارولنژی و بعدها در سال ۱۰۶۷ توسط راهبه ای به نام هیلدگارد مقدس ذکر شده است.
آبجو (فیلم). آبجو ( انگلیسی: Beer ) فیلمی است که در سال ۱۹۸۵ منتشر شد.
• لرتا اسویت
• ریپ تورن
• کنت مارس
• دیوید آلن گرایر
• ویلیام راس
• ایمی رایت
• دیک شاون
• دیوید وال
دانشنامه آزاد فارسی
نوشابه ای الکلی برگرفته از مالت و جو، از طریق خیساندن، جوشاندن و تخمیر آن ها. پوره کردن جو قندهای آن را آزاد می کند، سپس، مخمّر اضافه می کنند که حاوی آنزیم های لازم برای تبدیل قندها به اتانول(الکل) و دی اکسید کربن است. نیز ← فقاع
دانشنامه اسلامی
آبجو نوشابه گرفته شده از جو به گونه اى مخصوص است.
طباطبایی یزدی، محمدکاظم، عروه الوثقی، ج۱، ص۱۵۰.
آبجو (نزد همه فقیهانى که قائل به نجاست خمر هستند) نجس است. نوشیدن آن نیز حرام مى باشد.
نجفی جواهری، محمدحسن، جواهر الکلام، ج۳۶، ص۳۷۴.
آبجویى که به آن ماء الشعیر گفته مى شود پاک و حلال است.
طباطبایی یزدی، محمدکاظم، عروه الوثقی، ج۱ ص۱۵۰.
...
ویکی واژه
نوشابهای حاوی کمی الکل که از تمخیر قند موجود در جِو جوانه زده تولید میشود.
نوعی نوشیدنی که از غلات گرفته میشود، ماالشعیر.