خشکبار

لغت نامه دهخدا

خشکبار. [ خ ُ ] ( اِ مرکب ) پسته ، بادام ، قیسی خشک ، فندق ، گردو خشک ، کشمش ، سبزه ، سبزه تیزابی ، برگه هلو، برگه زردآلو و به عبارت دیگر میوه های خشک از قبیل میوه های فوق و آلو و آلوچه و آلبالو و زردآلوی خشک ، خرما، انجیر خشک و در قدیم آن را میوه خشک می گفته اند و آن غیر آجیل است ، مقابل تره بار. ( یادداشت بخط مؤلف ). خشکه بار.

فرهنگ معین

(خُ ) (اِمر. ) میوه های خشک شده مانند توت ، آلو، زردآلو و هلو.

فرهنگ عمید

میوه های خشک شده، مانندِ گردو، کشمش، پسته، انجیر، بادام، و توت.

فرهنگ فارسی

(اسم ) میوه های خشک شده مانند : توت آلو زرد آلو شفتالو هلو انجیر مقابل تره بار .
پسته بادام

دانشنامه عمومی

خشکبار یا خشکه بار یا میوه خشک به میوه های خشک شده و برخی مغز دانه ها گفته می شود. مغز دانه هایی مانند پسته، بادام، فندق، گردو خشک و میوه های خشک مانند کشمش، کشمش سبز، کشمش سبز تیزابی، برگهٔ آلو بخارا، قیسی خشک، برگه هلو، برگه زردآلو ، برگه آلو، برگه آلوچه و برگه آلبالو، خرما، انجیر خشک. خشکبار جزو آجیل حساب نمی شود. در قدیم آن را میوه خشک می گفته اند. البته امروزه میوه خشک را یکی از زیر دسته های خشکبار می دانند.
در این روش میوه ها با جریان هوای طبیعی و نور مستقیم خورشید خشک می شوند و رطوبت آنها توسط هوای گرم گرفته می شود. در این روش با توجه به دمای هوا مدت زمان خشک شدن متفاوت می باشد.
در این روش از خشک کردن میوه های برش داده شده داخل سینی قرار میگیرد سپس از طریق هوای آزاد یا قرار دادن در کوره های خشک کن اقدام به خشک کردن میوه میکنند.
خشک کردن انجمادی از طریق حذف کامل رطوبت شکل میگیرد که در این روش میوه شکل ظاهری خود را حفظ میکند.
این روش سریع ترین روش خشک کردن بوده و با استفاده از مایکروویو انجام میگیرد.

ویکی واژه

میوه‌های خشک شده مانند توت، آلو، زردآلو و هلو.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم