جوشاندن
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
فرهنگ فارسی
دانشنامه عمومی
این پروسه را می توان بر روی سبزیجات و گوشت هم انجام داد و آبگوشت تهیه کرد، جوشانده همچنان به مایع عمل آمده می باشد، هرچند جوشاندن و دم کردن دو پروسه کاملاً متفاوت هستند ولی مایع بدست آمده یا به عبارتی محصول بدست آمده یکسان است.
در دم کردن، جوشاندن خمیری یک روش سنتی است که در آن مقداری از خمیر در یک بشقاب ریخته می شود و برای مدتی جوشانده شده و دوباره به خمیر اصلی برگردانده می شود تا خمیر را به درجه حرارتی مرحله بعد برساند. در طب گیاهی جوشانده ها معمولاً برای استخراج مایعات از مواد گیاهی مثل ریشه ها و ساقه ها استفاده می شود، برای این منظور گیاه را ۸–۱۰ دقیقه می جوشانند و سپس صاف می کنند