سفره افطار

سفره افطار

افطار یا روزه‌گشا به وعده شامگاهی مسلمانان در ماه رمضان اطلاق می‌شود که پس از اذان مغرب صرف می‌گردد. واژه افطار به معنای گشایش روزه است و معادل فارسی آن روزه‌گشا می‌باشد. در برخی مواقع، مسلمانان این عمل را به صورت گروهی انجام می‌دهند. افطار بلافاصله پس از اذان مغرب آغاز می‌شود و معمولاً برای باز کردن روزه از خرما استفاده می‌شود. در تیرماه ۱۳۹۲، سازمان میراث فرهنگی ایران، آیین سفرهٔ افطار ایرانی را به عنوان یکی از میراث ملی کشور ثبت نمود. سپس در ۱۵ آذر ۱۴۰۲، یونسکو این سنت افطار را به نام ایران، جمهوری آذربایجان، ازبکستان و ترکیه در فهرست میراث ناملموس خود گنجاند. ساده‌ترین نکته‌ای که در انتخاب غذای افطار باید مد نظر قرار دهید، مقوی بودن آن است. همه ما می‌دانیم که برخی مواد غذایی مانند خرما به عنوان یک منبع طبیعی انرژی شناخته می‌شوند و به اصطلاح مقوی هستند. اما دقیقاً منظور از غذای مقوی چیست؟ افرادی که روزه می‌گیرند یا به طور کلی فستینگ انجام می‌دهند، به مدت حداقل 8 تا 10 ساعت در طول روز از خوردن هر نوع غذا محروم هستند. حال تصور کنید بدنی که در طول روز به انواع ویتامین‌ها، چربی‌ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها نیاز دارد، هیچ یک از این مواد را دریافت نمی‌کند. تعریف غذای مقوی دقیقاً در همین جا مشخص می‌شود؛ غذایی که شامل تمام یا اکثر گروه‌های غذایی مذکور باشد. تعداد وعده‌های مجاز در ماه رمضان نسبت به حالت عادی کمتر است. بنابراین، گنجاندن انواع آجیل مخلوط که منبع خوبی از ویتامین‌ها، فیبر و مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند، در برنامه غذایی افطار و میان‌وعده‌های پس از افطار، انتخابی عالی برای حفظ سلامت بدن خواهد بود. افطاری و سحری از جمله وعده‌های غذایی بسیار مهم برای مسلمانان به شمار می‌روند. آشنایی با غذاهای متنوع و رنگارنگی که سفره‌های افطاری را زینت می‌بخشند، تجربه‌ای لذت‌بخش است. در این مقاله، قصد داریم شما را با برخی از غذاهای رایج در سفره افطاری ماه رمضان آشنا کنیم. تنوع پیش‌غذاهای مجلسی برای افطار بسیار زیاد است و انتخاب پیش‌غذای مناسب قبل از سرو غذای اصلی، نکته‌ای است که هر خانم خانه‌داری باید به آن توجه کند. در وعده افطاری، پس از نوشیدن مایعات ولرم مانند آب‌جوش یا شیر به همراه قندهای طبیعی نظیر خرما، عسل، توت و شیره انگور، می‌توان غذاهای خوشمزه و لذیذی را برای مهمانان آماده کرد. اما پیش از هر چیز، توجه به چیدمان و سفره‌آرایی در افطاری اهمیت دارد؛ زیرا سفره‌ای زیبا و رنگارنگ، نه تنها جلب توجه می‌کند بلکه اشتها را نیز افزایش می‌دهد.

فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم
فال انبیا فال انبیا فال عشقی فال عشقی فال لنورماند فال لنورماند فال مارگاریتا فال مارگاریتا