عامروی به نوعی کوفته گفته میشود که یکی از غذاهای سنتی و معروف اصفهان است، این غذا به خاطر طعم خوشمزه و مواد اولیه سادهاش، محبوبیت زیادی دارد.
این کوفته از ترکیب گوشت چرخکرده، برنج، بلغور تهیه میشود و به دلیل استفاده از سبزیهای تازه و معطر، عطر و طعم خاصی دارد و اغلب به عنوان یک غذای اصلی در مهمانیها و مناسبتهای خاص سرو میشود.
مواد لازم برای تهیه عامروی (برای ۴ نفر)
گوشت چرخکرده کمچرب: ۲۰۰ گرم
برنج: ۲ پیمانه (نیمدانه و ایرانی)
بلغور گندم: نصف پیمانه
پیاز: ۲ عدد
سبزی معطر (تره، شوید، نعناع، ترخون، مزره، گشنیز): مجموعاً ۴۰۰ گرم
کشمش: ۱۰۰ گرم
نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
مراحل تهیه:
خیس کردن: برنج و بلغور را پاک کرده و بشویید و به مدت نیم تا یک ساعت خیس کنید.
چرخ کردن سبزی: سبزیها را شسته و چرخ کنید.
مخلوط کردن: برنج و بلغور را آبکشی کنید. سپس آنها را با گوشت چرخکرده، سبزیهای چرخشده، یک عدد پیاز رندهشده و ادویهها مخلوط کنید و خوب ورز دهید.
تهیه مخلوط کشمش: پیاز دوم را خلالی خرد کرده و سرخ کنید تا طلایی شود. سپس کشمش را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
شکل دادن: مقداری از مواد را بردارید، وسط آن مخلوط پیاز و کشمش را بگذارید و گرد کنید. کوفتهها را در سینی بچینید و نیم ساعت در یخچال بگذارید.
پخت: در قابلمهای ۳ لیوان آب بریزید و بگذارید جوش بیاید. کمی زردچوبه و روغن اضافه کنید. کوفتهها را به آرامی در آب جوش قرار دهید و حرارت را کم کنید. حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید.
نکات مهم
در سبزیهای عامروی از جعفری استفاده نکنید، زیرا عطر و طعم اصلی غذا را تغییر میدهد.
استفاده از گوشت کمچرب برای جلوگیری از وا رفتن کوفتهها در حین پخت بسیار مهم است.
اگر آب روی کوفتهها کم بود، میتوانید مقداری آب جوش اضافه کنید تا کوفتهها به خوبی مغزپخت شوند.
با رعایت این مراحل و نکات، میتوانید یک عامروی خوشمزه و لذیذ تهیه کنید. نوش جان!