کز دادن

کز دادن به معنای سوزاندن موها یا پرزهای ریز از روی گوشت یا پوست است. این واژه به طور خاص به فرآیند سوزاندن موهای ریز کله و پاچه و همچنین پرهای مرغ یا طیور پس از پاک کردن آنها اشاره دارد. در این فرآیند، موها یا پرهای ریز با قرار گرفتن بر روی آتش سوزانده می‌شوند تا از سطح گوشت یا پوست جدا شوند و تمیزی بیشتری ایجاد گردد. این عمل به ویژه در آشپزی و آماده‌سازی غذاهای سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و به عنوان یک روش برای از بین بردن ناخالصی‌ها و بهبود کیفیت ظاهری مواد غذایی به کار می‌رود.

لغت نامه دهخدا

کز دادن. [ ک ِ دَ ] ( مص مرکب ) چیزی را بر آتش گرفتن تا موی او بسوزد. سوختن پرز پارچه های پشمی و موها و پرهای ریزه مرغ پرکنده و مانند آن. تشویط. ( یادداشت مؤلف ). سوزاندن موهای ریز کله و پاچه و گوشت طیور در روی آتش پس از پاک کردن آنها و کشیدن پرهای طیور. || سوزاندن مو مطلقاً. ( فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ معین

(کِ دَ ) (مص م. ) (عا. ) ۱ - سوزاندن موهای ریز کله و پاچه و گوشت طیور است در روی آتش، پس از پاک کردن آنها و کشیدن پرهای طیور. ۲ - سوزاندن مو (مطلقاً ).

فرهنگ فارسی

( مصدر ) ۱ - سوزاندن مو های ریز کله و پاچه و گوشت طیور است در روی آتش پس از پاک کردن آنها و کشیدن پر های طیور. ۲ - سوزاندن مو ( مطلقا ).

ویکی واژه

(عا.)
سوزاندن موهای ریز کله و پاچه و گوشت طیور است در روی آتش، پس از پاک کردن آنها و کشیدن پرهای طیور.
سوزاندن مو (مطلقاً)