منسف یک غذای سنتی از منطقه شام و همچنین غذای ملی کشور اردن به شمار میرود. این غذا با پختن گوشت گوسفند در مایع لبن جمید تهیه میشود و معمولاً با برنج، بلغور یا نان سرو میگردد. منسف به ویژه در مراسم عروسی، ختمها و همچنین در رستورانهای اردنی ارائه میشود. لبن جمید یا أقط، نوعی کشک است که از جوشاندن و غلیظ کردن دوغ به دست میآید. معروفترین انواع آن، جمید کرکی و خلیلی هستند که در شهر کرک اردن و یا در الخلیل فلسطین تولید میشوند و به عنوان یکی از اجزای اصلی در تهیه منسف استفاده میشوند.

منسف
لغت نامه دهخدا
منسف. [ م َ س ِ / م ِ س َ ] ( ع اِ ) دهن خر. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ) ( از اقرب الموارد ). ج، مناسف. ( اقرب الموارد ).
فرهنگ فارسی
دانشنامه عمومی
این غذا با پختن گوشت گوسفند در مایع لبن جمید تهیه شده و با برنج یا بلغور و نان سرو می شود. این غذا در عروسیها ختمها و در رستورانهای اردنی عرضه میشود.
لبن جمید ( جامد ) یا أقط همان کشک است که از جوشاندن و غلیظ کردن دوغ ( لبن ) بدست میاید. مشهور ترین آن جمید کرکی و خلیلی است که در شهر کرک اردن ویا در الخلیل فلسطین تهیه می گردد و به عنوان مهمترین جزء در غذای منسف به کار میرود.
جملاتی از کلمه منسف
ابو منسف (به عربی: أبو منسف) یک روستا در سوریه است که در استان حماه واقع شدهاست.