جوشیدن

جوشیدن

رفلاکس معده یا جوشیدن معده به حالتی اطلاق می‌شود که در آن اسید معده به مری برمی‌گردد. این حالت می‌تواند باعث بروز علائمی مانند سوزش سر دل و درد قفسه سینه شود. رفلاکس معده معمولاً به دلیل ضعف اسفنکتر تحتانی مری رخ می‌دهد. این عضله که در انتهای مری قرار دارد، معمولاً از ورود اسید معده به مری جلوگیری می‌کند. اگر این عضله ضعیف شود، این عارضه به راحتی اتفاق می‌افتد. همچنین اضافه وزن می‌تواند فشار بیشتری به معده وارد کند و باعث رفلاکس معده شود. از سوی دیگر تغییرات هورمونی و فشار از طرف رحم می‌تواند باعث جوشیدن معده شود. از علائم این عارضه می توان به سوزش سر دل، طعم تلخ یا ترش در دهان و مشکل در بلع اشاره کرد. درمان این مشکل معمولاً شامل تغییرات در سبک زندگی، داروها و در موارد شدیدتر، جراحی می‌باشد. تغییرات در رژیم غذایی و کاهش وزن می‌تواند به بهبود وضعیت جوشیدن معده کمک کند. اگر علائم شما شدید یا مداوم است، بهتر است با پزشک مشورت کنید.

لغت نامه دهخدا

جوشیدن. [ دَ ] ( مص ) حاصل شدن جوش بواسطه حرارت و یاتخمیر و انقلاب. ( حاشیه برهان چ معین )

فرهنگ معین

(دَ ) (مص ل. ) ۱ - به جوشش آمدن. ۲ - فوران کردن آب از زمین.

فرهنگ عمید

۱. به جوش آمدن آب و هر مایع دیگر بر اثر حرارت، غلیان.
۲. بیرون آمدن آب از زمین و چشمه با حالتی که انگار در حال جوشیدن است.
۳. [مجاز] خشمگین شدن.
۴. [قدیمی، مجاز] شورش و هنگامه برپا کردن، سروصدا کردن.
۵. [قدیمی، مجاز] مضطرب شدن، به جوش آمدن، شوریده دل شدن.
۶. (مصدر متعدی ) [قدیمی] جوشاندن.

فرهنگ فارسی

( مصدر ) ( جوشید جوشد خواهد جوشید بحوش جوشنده جوشان جوشیده جوشش ). ۱- حاصل شدن جوش بواسط. حرارت یا تخمیر و انقلاب غلیان کردن. ۲- حرارت یافتن.۳- فوران کردن بیرون آمدن آب از زمین و چشمه. ۴- سر بر آوردن کشت.

دانشنامه عمومی

جوشیدن ( به انگلیسی: Boiling ) به پدیده تبخیر سریع مایع جوشیدن گویند و هنگامی است که مایع به نقطه جوش خود برسد. این پدیده گوناگونی کاربری گسترده ای از خوراک تا صنایع بزرگ دارد. غلیان یا به جوش آمدن به دلیل این که پاکی به وجود می آورد از مطهرات می باشد. 
آب پز کردن ( به انگلیسی: Boiling ) یکی از روش های پخت وپز است. در این روش موادغذایی در آب جوش پخته می شوند. این روش با آب پزی ملایم تفاوت زیادی دارد. هدف در این روش تنها استفاده از حرارت آب جهت پخت مواد است ممکن است گاهی کمی نمک هم به آب جوش اضافه شود اما به استثنای نمک مواد مزه دهندهٔ دیگری به آب جوش افزوده نمی شود. درجهٔ جوش آب ۱۰۰ درجهٔ سانتیگراد و ۲۱۲ درجهٔ فارنهایت است. مواد غذایی بعد از جوش آمدن آب به آن افزوده می شوند و معمولاً پس از پختن مواد آب به دور انداخته می شود ولی در مورد برخی از مواد غذایی مانند برخی از غلات ممکن است آب بعد از پختن غله نوشیده شود. نکته ای که لازم است مورد توجه قرار بگیرد اینست به علت حل شدن مواد مغذی مختلف در آب مانند ویتامین ها، مواد نباید بیش از حد آب پخته شوند. 

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] جوشیدن در دو معنا استعمال شده است. از جوشیدن به معنای اوّل در باب طهارت و اطعمه و اشربه سخن رفته است.
۱-غلیان یافتن مایع بر اثر حرارت یا تخمیر و انقلاب.۲-فوران کردن و بیرون آمدن آب از زمین، مانند چشمه.
احکام جوشیدن به معنای نخست
آبی که از زمین می جوشد و جریان می یابد، آب جاری نامیده می شود و احکام خاص آن را دارد. آبی که از زمین شخصی جوشیده، از آنِ مالک آن خواهد بود.

ویکی واژه

bollire
به جوشش آمدن.
فوران کردن آب از زمین.

جملاتی از کلمه جوشیدن

از حرص منفعل شد خوان‌گستر قناعت برد از شکر حلاوت جوشیدن مگس‌ها
سماع آسان بود بر صوفی گرم چوآنش نیست جوشیدن چه کارست
وی در ادامه می‌گوید: «اسلامی بودن، یعنی ایستادگی بر روی اصول و پایه‌های مستحکمی که زیر پای اندیشه و فکر انسان وجود دارد؛ و بر اساس آن، بنا کردن، پیش رفتن، جوشیدن و زاییدن. این، اسلامی کردن است.»
این غذا که درزنک نیز نام دارد با موادی نظیر آرد، روغن، نمک، ادویه و دوغ تهیه می‌شود. طرز تهیه این غذا به شیوه‌ای‌ست که آرد را در روغن سرخ می‌کنند و سپس دوغ را به آن می‌افزایند. این غذا را باید تا قبل از جوشیدن هم زد تا مواد یک‌دست بماند و به قول سیستانی‌ها پچ نشود.
کَغَلْیِ الْحَمِیمِ (۴۶) چون جوشیدن آب جوشان.
نشد روشن صفای سینهٔ اخلاص‌کیشانت که درباب بهم جوشیدن دلها چه‌ کف دارد
پس از زمین‌لرزهٔ سال ۱۳۴۷، آب این چشمهٔ آبگرم کاملاً خشکید، ولی بعد از دو سال خود به خود شروع به جوشیدن نموده و جاری شد.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم