آش آلو

آش آلو یکی از آش‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با آلو زرد ترش تهیه می‌شود و طعمی ملس و خوش‌عطر دارد. این آش ترکیبی از حبوبات، برنج، بلغور، سبزی‌های معطر و آلو است که با مغز گردو و ادویه‌جات طعم‌دار می‌شود.

دستور پخت آش آلو

مرحله اول: آلو زرد ترش را به همراه یک فنجان آب داخل قابلمه‌ای مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به خوبی بجوشد و نرم شود. سپس آلوها را داخل صافی بریزید و عصاره آن را جدا کرده و کنار بگذارید.

مرحله دوم: لوبیا قرمز و لوبیا چیتی را که از قبل خیس کرده‌اید، همراه با ۴ پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا نیم‌پز شوند.

مرحله سوم: پس از حدود ۴۵ دقیقه، عدس، برنج و بلغور گندم (که قبلاً خیسانده‌اید) را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید با هم بپزند. در این حین، پیازها را خلالی خرد کرده و با کمی روغن در قابلمه‌ای جداگانه تفت دهید.

مرحله چهارم: وقتی پیازها طلایی شدند، زردچوبه را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا پیاز و زردچوبه خوب مخلوط شوند. سپس حبوبات نیم‌پز شده را به پیاز اضافه کنید. در صورت نیاز مقداری آب جوش اضافه کنید.

مرحله پنجم: بعد از اینکه برنج و بلغور گندم لعاب انداختند، عصاره آلو که قبلاً صاف کرده‌اید را به قابلمه اضافه کنید. سپس سبزی آش خرد شده را بیفزایید و اجازه دهید آش با حرارت ملایم جا بیفتد.

مرحله ششم: در یک ساعت پایانی پخت، مغز گردوی خرد شده، آلوی درسته، نمک و فلفل سیاه را به آش اضافه کنید و اجازه دهید گردوها روغن بیندازند و آش به خوبی بپزد.

سرو آش آلو

آش آلو را با نعناع داغ و پیاز داغ تزئین کنید و به صورت گرم سرو نمایید.

ویکی واژه

آش‌آلو
(گفتگو): شخص بیحال و بی‌رمق. این بچه که آش آلو است، از تنبلی تکان نمی‌خورَد.

جملاتی از کلمه آش آلو

آش آلو نوعی از انواع آش‌های ایرانی است. در طبخ این آش از سبزیجات مخصوص نظیر: تره، جعفری، گشنیز، نعناع و لپه و برنج و آلوی تازه استفاده می‌شود و این آش با گوشت چرخ شده (کوفته ریزه) یا گوشت مرغ و نعناع داغ و مصرف می‌شود.