پاخوره
فرهنگستان زبان و ادب
دانشنامه عمومی
عامل این بیماری، قارچ پاخوره ( Gaeumannomyces graminis ) است که قارچی خاکزی است. در اثر آلودگی شدید، بوته ها کوتاه، زودرس و خوشه ها سفید و عقیم می شوند. علایم بیماری در مرحله شیری شدن دانه ها مشهودتر است. در آلودگی زودهنگام، بوته ها کوتاه و کمی زردرنگ می باشند.
یکی از بهترین روشهای کنترل این بیماری، اجرای تناوب با گیاهان غیر میزبان ( گیاهان دولپه ای مانند نخود، لوبیا و بقولات ) است. از بین بردن بقایای گندم و جو پس از برداشت با اجرای شخم عمیق یا نیمه عمیق و نیز حذف کامل گندم های خودرو نقش مهمی در کنترل بیماری ایفا می کنند.