مناقیش

لغت نامه دهخدا

مناقیش. [ م َ ] ( ع اِ ) ج ِ مِنقاش. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ) ( اقرب الموارد ) ( معجم متن اللغه ). رجوع به منقاش شود.

دانشنامه عمومی

مناقیش غذایی متشکل از خمیر با زعتر، پنیر یا گوشت چرخ کرده است. مشابه پیتزا، می توان آن را تکه یا تا کرد و می توان آن را به عنوان صبحانه یا ناهار سرو کرد. کلمه مناقیش جمع کلمه عربی منقوشة ( از ریشه فعل نَقَشَةُ به تراشیدن، تراشیدن یا حکاکی ) است، به این معنی که بعد از اینکه خمیر صاف شد، توسط نوک انگشتان فشار داده می شود تا چاله های کوچکی برای پهن کردن ساخته شود.
به طور سنتی، زنان صبح ها در یک کوره مشترک خمیر می پختند، تا خانواده آن ها نیاز روزانه نان خود را تأمین کند و در این زمان بخش های کوچکتر از خمیر با مواد مختلف را برای صبحانه تهیه می کردند.
مناقیش در سرتاسر شام محبوب است، و همچنین می توان آن را در مناطق همسایه و مراکز مهاجرین شامی پیدا کرد.
• زعتر
• پنیر
• گوشت گوسفند چرخ شده
• فلفل قرمز
• کشک
• اسفناج
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم