دانشنامه عمومی
فنچون یک ترکیب آلی است که به عنوان یک مونوترپوئید و کتون طبقه بندی می شود. این یک مایع روغنی بی رنگ است. این ساختار و بوی شبیه به کافور دارد. شنبلیله یکی از ترکیبات پوستی و اسانس رازیانه است. شنبلیله به عنوان عطر و طعم در غذاها و عطرها استفاده می شود.
نامهای دیگر فنچون شامل dl - fenchone و ( ± ) - فنکن می باشد. این ترکیبی از آنانیومرهای d - fenchone و l - fenchone است. نامهای دیگر d - fenchone شامل ( + ) - شنبلیله و ( 1S ، 4R ) - فنچون است. نامهای دیگر l - fenchone عبارتند از: - - fenchone و ( 1R ، 4S ) فنکن. آنانیومر d - fenchone در گیاهان و دانه های رازیانه وحشی ، تلخ و شیرین به شکل خالص رخ می دهد ، در حالی که آنا