سوسنبر
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
فرهنگ فارسی
دانشنامه عمومی
گیاهی است علفی و چند ساله، دارای ساقه های رونده ( دستک ) و ساقه های زیرزمینی ( زمین ساقه ) ، ساقه اش چهارگوش به رنگ قرمز مایل به بنفش که برگ های بیضوی شکلی به صورت متقابل روی آن قرار می گیرند. گل های آن به رنگ بنفش هستند و میوه اش کپسولی به رنگ قرمز است که دارای بذرهایی بدون توان رویشی می باشد. تولید بذر نعناع فلفلی با قابلیت کشت و رویش ممکن است.
نعناع فلفلی حاصل تلاقی گونه های نعناع آبی و نعناع معمولی و از گیاهانِ بومی شمال آفریقا و جنوب اسپانیا و مدیترانه است. این گیاه، سال ۱۷۲۱ میلادی، در لیست رسمی دارویی انگلستان گونهٔ مستقلی ثبت شد که ویژگی اصلی آن، درمان سرماخوردگی و سردرد است.
از دو هزار سال قبل تاکنون از گونه های مختلف نعناع به عنوان ادویه و دارو استفاده می شود. سوسنبر حاوی مانتول و تانن است. دم کرده نعنا فلفلی برای تقویت معده و روده و دستگاه گوارش، ضد نفخ، یرقان ( زردی ) و ضد سنگ های صفراوی مصرف می شود. استنشاق بوی سوسنبر، برای رفع سرماخوردگی و عفونت های گلو بسیار مفید است.
اما نعناع کوهی به دلیل داشتن منتول خیلی بیشتر از سوسنبر در صنایع خمیر مسواک، آدامس، اسانسها استفاده می شود
دانشنامه آزاد فارسی
سوسَنْبر
گیاهی با نام علمی Mentha aquatica از تیرۀ نعناییان. ظاهر این گیاه تقریباً مشابه سایر انواع نعناها می باشد. این گیاه را سیسنبر و نیز به علت روییدنش در کنار آب، پونۀ آبی هم می نامند. این گیاه اثر نیرودهنده و مقوی دارد و از اسانس آن در عطرسازی هم استفاده می کنند. سوسنبر به فراوانی در نواحی شمالی ایران می روید.