شامپانی
فرهنگ عمید
فرهنگ فارسی
نوعی شراب ازبهترین اقسام انگور، وجه تسمیه آن، ایالت شامپانی فرانسه است
( اسم ) نوعی شراب سفید کف دار گرانبها که آن را اصلا در شامپانی ( فرانسه ) از بهترین اقسام انگور تهیه کنند .
دانشنامه عمومی
در گذشته این منطقه زیر فرمانروایی یک کنت بود. بخش غربی شامپانی تا پاریس پیرامون ۱۶۰ کیلومتر فاصله دارد. شهرهای رنس، اپرنه و تروا مراکز تجاری این منطقه اند. بیشتر بخش شامپانی امروزه در ناحیه شامپاین - آردن جای دارد که از چهار بخش آردن، اوب، اوت مرن و مرن تشکیل شده است.
نام شامپانی ریشه در نام لاتین کامپانیا دارد که به دلیل همانندی تپه های این منطقه با کامپانیا در جنوب روم باستان بدان داده شده است.
دانشنامه آزاد فارسی
نوعی شراب سفید گازدار. از انگور ایالت قدیمی شامپانی در فرانسه تهیه می شود. مشهورترین نوع آن از تاکستان های بخشی از درۀ مارن، به ویژه در رَنس فراهم می آید که مرکز این صنعت است. مشهور است که ابتدا راهبی به نام دون پرینیون در قرن ۱۷ آن را تولید کرد. برای تهیۀ آن ابتدا انگور را دو بار تخمیر می کنند و سپس تحت فشار زیاد در بطری های دربسته نگاه می دارند تا بیشتر تخمیر شود. پس از تخمیر، اسید کربنیکِ داخل بطری موجب گازدارشدن شامپانی می شود. بطری ها در تونل های پرپیچ وخم معادن گچ در رنس نگهداری می شوند تا کاملاً عمل آیند. با چند بار سر و ته کردن بطری موجب می شوند لرد آن جذب چوب پنبۀ سر بطری شود. وقتی فرآیند تخمیر پایان گرفت دهانۀ بطری را منجمد و چوب پنبه را خارج می کنند. فضای خالی بطری را با مقداری شکر و معمولاً کنیاک پر می کنند.