ساکارز
فرهنگ عمید
فرهنگ فارسی
دانشنامه عمومی
ساکارز در ۱۸۶ درجه سانتی گراد ذوب شده و با تجزیه شدن کارامل تشکیل می دهد. مثل سایر کربوهیدرات ها - با سوختن ساکارز - آب و کربن دی اکسید آزاد می شود. برای مثال در راکت ها و موشک های آموزش و آماتور با نام موشک های شکلاتی از ساکارز به عنوان سوخت استفاده می شود که همراه پتاسیم نیترات به کار می رود.
C12H22O11 + 6KNO3 → 3K2CO3 + 3N2 + 9CO + 11H2O
برخی دیگر از واکنش های معمول ساکارز با هیدروکلریک اسید، پتاسیم کلرات و سولفوریک اسید به شرح زیر است:
8HClO3 + C12H22O11 → 11H2O + 12CO2 + 8HCl
H2SO4 ( catalyst ) + C12H22O11 → 12C + 11H2O + Q + H2O + SO3
Q = گرما
هیدرولیز با آنزیم سوکراز باعث شکستن پیوند گلیکوزیدی ساکارز شده و گلوکز و فروکتز آزاد می کند. همچنین اسید نیز می تواند باعث هیدرولیز ساکارز شود.