ماهیها به دستههای مختلفی تقسیم میشوند که شامل ماهیهای دریایی، آب شیرین، خوراکی و زینتی میباشد. به عنوان نمونه، ماهیهای دریایی در مناطق مختلفی مانند دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان زندگی میکنند. ماهیهای آب شیرین نیز در رودخانهها، دریاچهها و حوضها یافت میشوند. ماهیهای زینتی به منظور زیبایی و تزئین در آکواریومها نگهداری میشوند. ماهیهای خوراکی نیز در دستههای متنوعی قرار دارند و میتوان آنها را بر اساس منطقه صید، طعم و ویژگیهای ظاهری طبقهبندی کرد. به عنوان مثال، ماهی کپور، ماهی سفید، ماهی آزاد، ماهی کیلکا، ماهی قزلآلا، ماهی سنگسر، ماهی سرخو، ماهی حلوا سفید و ماهی هوور از جمله انواع ماهیهای خوراکی هستند. ماهیهای زینتی نیز تنوع زیادی دارند و میتوان آنها را بر اساس رنگ، شکل و اندازه دستهبندی کرد. به عنوان مثال، ماهی قزلآلا، ماهی طلایی و سایر ماهیهای آکواریومی از جمله این دسته هستند.