کلمه «تثفیه» به معنای نهادن دیگ بر دیگپایه یا قرار دادن دیگ روی سهپایه است. این واژه به عملی اشاره دارد که در آن دیگ یا ظرف بزرگ آشپزی را روی پایهای مانند سهپایه قرار میدهند تا بتوان آن را روی آتش یا منبع حرارتی قرار داد و غذا را پخت.
«تثفیه» یکی از اصطلاحات قدیمی و رایج در آشپزی سنتی به شمار میرود و نشاندهنده نحوه استقرار دیگ برای پخت و پز است، به گونهای که دیگ به صورت پایدار و ایمن روی وسیلهای که حرارت را منتقل میکند، قرار گیرد. این روش باعث میشود حرارت به طور یکنواخت به دیگ منتقل شود و غذا به خوبی پخته شود.
به طور خلاصه، «تثفیه» به معنای گذاشتن دیگ روی دیگپایه یا سهپایه به منظور پختن غذا است و نقش مهمی در فرآیند آشپزی سنتی دارد.