فرهنگستان زبان و ادب
غذای آماده
{readymeal} [علوم و فنّاوری غذا] غذای از پیش تهیه شده ای که پس از کمی حرارت دادن می توان آن را مصرف کرد
غذای آماده
{readymeal} [علوم و فنّاوری غذا] غذای از پیش تهیه شده ای که پس از کمی حرارت دادن می توان آن را مصرف کرد
غذای آماده. غذای آماده یا غذای راحتی که به آن غذای فرآوری شده یا به اشتباه غذای حاضری نیز می گویند، غذایی است که به صورت تجاری ( اغلب از طریق فرآوری غذایی ) برای سهولت مصرف کننده تهیه می شود. چنین غذایی معمولاً بدون آماده سازی آماده خوردن است. همچنین ممکن است به راحتی قابل حمل باشد، ماندگاری طولانی داشته باشد یا ترکیبی از این ویژگی های راحت را ارائه دهد. اگرچه وعده های غذایی رستوران با این تعریف مطابقت دارند، این اصطلاح به ندرت برای آن ها به کار می رود. غذاهای آماده شامل محصولات خشک آماده برای خوردن، غذای منجمد، غذاهای بسته بندی شده، رب گوجه فرنگی و محصولات کنسروشده، و غذاهای میان وعده ( تنقلات ) هستند.
غذاهای آماده به سه نوع تقسیم می شوند:
• غذای آماده برای خوردن
• غذای آماده برای پختن
• غذای منجمد
چندین گروه به مضرات زیست محیطی بسته بندی تک مصرفی به دلیل افزایش استفاده از پلاستیک که به افزایش زباله های جامد در محل های دفن زباله یا رهاسازی در طبیعت منجر می شود، اشاره کرده اند. به دلیل نگرانی در مورد چاقی و سایر مشکلات سلامتی، برخی از سازمان های بهداشتی از چربی، شکر، نمک، افزودنی های غذایی برای نگهداری غذا که در بیشتر غذاهای آماده وجود دارند انتقاد کرده اند.
در بیشتر کشورهای توسعه یافته، ۸۰ درصد نمک مصرفی از مواد غذایی تهیه شده در صنعت غذا به دست می آید و مابقی ۵ درصد از سهم نمک طبیعی و ۱۵ درصد از نمک اضافه شده در هنگام پخت و پز یا غذا خوردن. اثرات سلامتی نمک بر روی سدیم متمرکز است و تا حدی به میزان مصرف آن بستگی دارد. یک وعده از بسیاری از غذاهای آماده حاوی بخش قابل توجهی از میزان توصیه شده روزانه سدیم و حتی فراتر از آن است. تولیدکنندگان نگران این هستند که اگر طعم محصولشان با نمک بهینه و خوش طعم نشود، به خوبی محصولات شرکت های رقیب به فروش نرسد، به همین دلیل بیش از حد مجاز و نیاز بدن، نمک و ادویه های مختلف به محصولات خود اضافه می کنند. آزمایش ها نشان داده اند که برخی غذاهای بسته بندی شدهٔ محبوب و پرفروش برای خوش طعم بودن به مقادیر قابل توجهی نمک یا شکر وابسته هستند.
💡 در ضمن یکی از شبهای بعدی را به نام گنگاش (مصلحت)، که در زبان دری بمعنی جرگه یا جلسه است تعین کند، در شب گنگاش باز هم اقربا، متنفذین و چند تن از اقرباء نزدیک عروس دعوت شده، و کفیل داماد در مورد حجم غذای آماده شونده حاضرین را مطلع میسازد، و حاضرین نظر به آن سهمیهٔ هر گذر و منطقه و شهر را ارزیابی، و لستگیری دعوت شونده گان آغاز میگردد.
💡 سئول مرکز حکومتی، تجاری، مالی و تولیدی کرهٔ جنوبی است. بخشهای حکومتی شهری و فدرالی کارفرمایان اصلی شهر هستند.. کارخانجات تولیدی عمده شامل نساجی، پوشاک، تولیدات فلزی، محصولات شیمیایی، غذای آماده شده، تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی، ماشین آلات و مواد چاپی هستند. بورس سهام تجاری کره نیز در جزیرهٔ یوئیدو واقع است.
💡 از فیلمها یا برنامههای تلویزیونی که وی در آن نقش داشته است میتوان به ملت غذای آماده و عشق سالهای وبا اشاره کرد.
💡 وی تهیهکننده فیلمهایی همچون آخرین امپراتور، ناهار عریان، بودای کوچک، تصادف، خون و شراب، شجاع، رؤیابینها، گلاستونبوری، ملت غذای آماده، آفرینش، سیزده آدمکش، یک روش خطرناک، هاراکیری: مرگ یک سامورایی و تنها عاشقان زنده ماندند میباشد.
💡 کُتلت (به فرانسوی: côtelette)، شامی یا کباب فرنگی یکی از غذاهای پُرسی است. این غذای پرطرفدار از گوشت، سیبزمینی و پیاز تهیه میشود، طعم کمی چرب و گوشتی دارد و معمولاً بدون برنج و با نان و بهصورت داغ سِرو میشود. کُتلت را میتوان بهعنوان غذای آماده، غذای سفر یا ساندویچ سرد نیز مصرف کرد. انواع کتلت با گوشت چرخشدهٔ گوسفند، گوساله، مرغ، ماهی تهیه میشود.
💡 یک غذای آماده به سبک گرنوبلیز (به شیوه گرونوبل) دارای تزئینی از کروتونهای کوچک همراه با نویزت، کبر، جعفری و لیمو است.