استامبولی پلو

استامبولی پلو

استامبولی پلو نام یکی از غذاهای رایج ایرانی است که ریشه در فرهنگ عامه و سفره‌های سنتی دارد. این ترکیب از «استامبولی» منسوب به شهر استانبول و «پلو» به معنای برنج پخته تشکیل شده است. در معنای کلی، استامبولی پلو»به غذایی اطلاق می‌شود که بر پایه برنج و با مواد ساده و در دسترس تهیه می‌گردد.

این غذا معمولاً با برنج، گوجه‌فرنگی یا رب گوجه، سیب‌زمینی و گاهی گوشت چرخ‌کرده پخته می‌شود. رنگ سرخ یا سرخ‌مایل به نارنجی آن به دلیل استفاده از گوجه‌فرنگی است که مشخصه اصلی این پلو به شمار می‌رود. سادگی در پخت و طعم دلچسب باعث شده که استامبولی پلو جایگاهی ویژه در سفره خانواده‌های ایرانی داشته باشد.

در معنای فرهنگی، استامبولی پلو نمادی از غذای مردمی و خانگی است که بیشتر برای وعده‌های روزمره طبخ می‌شود. این نام، گرچه به استانبول اشاره دارد، اما در ایران معنایی مستقل یافته و بیشتر به نوعی پلو با گوجه‌فرنگی و مواد جانبی شناخته می‌شود تا ارتباط مستقیم با غذای ترکی.

فرهنگ معین

( ~. پُ لُ ) (اِمر. ) نوعی پلو که در آن گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی و سیب زمینی پلویی و پیازداغ و گوشت خرد کرده می ریزند.

ویکی واژه

نوعی پلو که در آن گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی و سیب زمینی پلویی و پیازداغ و گوشت خرد کرده می‌ریزند.

جمله سازی با استامبولی پلو

چکدرمه یا Chekdermeh یک غذای سنتی ترکمنی است که بیشتر از هزار سال قدمت دارد که با پخت همزمان برنج، گوشت [معمولاً گوسفند]، رب گوجه یا گوجه و پیاز به همراه روغن، آب و افزودنی‌هایی مانند نمک و فلفل به دست می‌آید. این غذا تا حدی به استامبولی پلو شباهت دارد.
منظور از چلو، برنجی است که پس از آب‌کش کردن آن را به تنهایی دم می‌کنند و بعد از دم کشیدن با خورش و انواع گوشت و کباب‌ها مصرف می‌نمایند. اصطلاحاً به چلو، برنج سفید هم می‌گویند؛ ولی منظور از پلو، برنجی است که پس از آب‌کش کردن آن را با سبزی‌ها و گوشت و مرغ و انواع حبوبات دم می‌کنند. مانند باقلا پلو، سبزی پلو، استامبولی پلو، لوبیا پلو، عدس پلو.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم
ذکر یا حمید الفعال ذالمن
ذکر یا حمید الفعال ذالمن
لا تنس ذکر الله
لا تنس ذکر الله
معلق
معلق
ممنون
ممنون