باقلوا

باقلوا

باقلوا نوعی شیرینی است که در کشورهای ایران، ترکیه، جمهوری آذربایجان، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی نواحی روسیه تهیه می‌شود. این شیرینی همچنین جزو خوراکی‌های سنتی ترکان آسیای میانه، به ویژه ترکمن‌های قدیم، به شمار می‌آید. در ایران، به شیوه‌ای کاملاً متفاوت و در اشکال گوناگونی مانند لوزی، مربعی و لوله‌ای و با طعم‌های مختلفی از جمله پسته، گردو، بادام، نارگیل و کارامل تهیه می‌شود. مواد اولیه آن شامل گلاب، شکر، هل، آرد، بکینگ پودر، زرده تخم‌مرغ، خاک قند، شیر و روغن است. باقلواهای شهر غازی عینتاب در ترکیه و باکی از معروف‌ترین آن به شمار می‌روند. در ایران، این شیرینی در شهرهای یزد، کاشان و قزوین تهیه می‌شود. باقلوای قزوین به عنوان یکی از مهم‌ترین سوغاتی‌های این استان شناخته می‌شود و به نام‌های باقلوای لوزینه، پیچ و پرچمی معروف است. این نوع از سه بخش تشکیل می‌شود: خمیر آن که شامل گلاب، آب گرم، روغن جامد و آرد الک‌شده است؛ مواد داخلی که شامل پودر بادام، پودر پسته، پودر قند، زعفران حل‌شده در آب و پودر هل می‌باشد؛ و شربت آن که از آب، شکر، گلاب، پودر قند و هل تهیه می‌شود. پس از پخت در فر، شربت بر روی آن ریخته می‌شود.

لغت نامه دهخدا

باقلوا. [ ل َ ] ( اِ ) باقلبا. نوعی شیرینی که ازقند و بادام کوفته و بروغن سرشته و بدانه های پسته آمیخته پزند. قسمی شیرینی و آن بدین ترتیب پخته شود که قند و بادام بهم کوبند و بروغن سرشند و دانه های پسته نیم کوفته در آن ریزند و به هل و گلاب آمیزند و سپس آن خمیرمایه را در تابه ای که نانی تنک در تک آن گسترده باشند پهن کنند و آتش بر زیر و بر آن نهند تا نیک پخته شود و معمولاً پیش از برون کردن از تابه بقطعات لوزی شکل ببرند، و آنچه از این جنس در شهر یزد پزند مشهورتر است. گاه بجای بادام نارگیل بکار دارند.

فرهنگ معین

(لَ ) ( اِ. )نوعی شیرینی که از آرد گندم و شکر و روغن و مغزپسته و بادام درست می کنند.

فرهنگ عمید

نوعی شیرینی که از آرد گندم، شکر، روغن، و مغز پسته و بادام و به شکل قطعه های لوزی شکل تهیه می شود.

فرهنگ فارسی

نوعی شیرینی که از لواش آرد گندم و شکر، و روغن و مغز پسته و بادام درست میشود
( اسم ) قسمی شیرینی که از بادام سفید قند کوبیده هل کوبیده آرد سفید شیر و روغن تهیه کنند.

دانشنامه آزاد فارسی

نوعی شیرینی ایرانی، فراهم آمده از خمیر چندلا (به دست آمده از آرد و کره، با روغن و کمی نمک و آب) و بادام مقشّر یا مغز پسته یا گردوی کوبیده و زردۀ تخم مرغ و گرد شکر و هل ساییده و روغن یا کره و شیرۀ به گلاب آغشتۀ شکر. در گذشته باقلوا را به جای مغز بادام با عدس و ماش پخته درست می کردند. دو تا سه لایه از خمیر چندلا را بر سینی فِر فرش می کنند و روی لواشه را با مخلوط باقلوا، دو سانتی متر، می پوشانند و روی آن روغن یا کرۀ آب کرده می ریزند و با دوسه لایه لواشۀ دیگر می پوشانند و روی لواشه را به زردۀ تخم مرغِ در آب رقیق شده با قلم مو تر می کنند و خمیرمغز را با کارد به اشکال مربع یا بیضی می برند. پس از آن که داغی از باقلوای از فِر بیرون آورده افتاد، آن را به شیرۀ شکر می آلایند و با مغز پستۀ نیم کوب و گرد شکر می آرایند.

ویکی واژه

نوعی شیرینی که از آرد گندم و شکر و روغن و مغزپسته و بادام درست می‌کنند.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم
فال آرزو فال آرزو فال کارت فال کارت فال ارمنی فال ارمنی فال پی ام سی فال پی ام سی