باقلوا

باقلوا

باقلوا نوعی شیرینی است که در کشورهای ایران، ترکیه، جمهوری آذربایجان، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی نواحی روسیه تهیه می‌شود. این شیرینی همچنین جزو خوراکی‌های سنتی ترکان آسیای میانه، به ویژه ترکمن‌های قدیم، به شمار می‌آید. در ایران، به شیوه‌ای کاملاً متفاوت و در اشکال گوناگونی مانند لوزی، مربعی و لوله‌ای و با طعم‌های مختلفی از جمله پسته، گردو، بادام، نارگیل و کارامل تهیه می‌شود. مواد اولیه آن شامل گلاب، شکر، هل، آرد، بکینگ پودر، زرده تخم‌مرغ، خاک قند، شیر و روغن است. باقلواهای شهر غازی عینتاب در ترکیه و باکی از معروف‌ترین آن به شمار می‌روند. در ایران، این شیرینی در شهرهای یزد، کاشان و قزوین تهیه می‌شود. باقلوای قزوین به عنوان یکی از مهم‌ترین سوغاتی‌های این استان شناخته می‌شود و به نام‌های باقلوای لوزینه، پیچ و پرچمی معروف است. این نوع از سه بخش تشکیل می‌شود: خمیر آن که شامل گلاب، آب گرم، روغن جامد و آرد الک‌شده است؛ مواد داخلی که شامل پودر بادام، پودر پسته، پودر قند، زعفران حل‌شده در آب و پودر هل می‌باشد؛ و شربت آن که از آب، شکر، گلاب، پودر قند و هل تهیه می‌شود. پس از پخت در فر، شربت بر روی آن ریخته می‌شود.

لغت نامه دهخدا

باقلوا. [ ل َ ] ( اِ ) باقلبا. نوعی شیرینی که ازقند و بادام کوفته و بروغن سرشته و بدانه های پسته آمیخته پزند. قسمی شیرینی و آن بدین ترتیب پخته شود که قند و بادام بهم کوبند و بروغن سرشند و دانه های پسته نیم کوفته در آن ریزند و به هل و گلاب آمیزند و سپس آن خمیرمایه را در تابه ای که نانی تنک در تک آن گسترده باشند پهن کنند و آتش بر زیر و بر آن نهند تا نیک پخته شود و معمولاً پیش از برون کردن از تابه بقطعات لوزی شکل ببرند، و آنچه از این جنس در شهر یزد پزند مشهورتر است. گاه بجای بادام نارگیل بکار دارند.

فرهنگ معین

(لَ ) ( اِ. )نوعی شیرینی که از آرد گندم و شکر و روغن و مغزپسته و بادام درست می کنند.

فرهنگ عمید

نوعی شیرینی که از آرد گندم، شکر، روغن، و مغز پسته و بادام و به شکل قطعه های لوزی شکل تهیه می شود.

فرهنگ فارسی

نوعی شیرینی که از لواش آرد گندم و شکر، و روغن و مغز پسته و بادام درست میشود
( اسم ) قسمی شیرینی که از بادام سفید قند کوبیده هل کوبیده آرد سفید شیر و روغن تهیه کنند.

دانشنامه آزاد فارسی

نوعی شیرینی ایرانی، فراهم آمده از خمیر چندلا (به دست آمده از آرد و کره، با روغن و کمی نمک و آب) و بادام مقشّر یا مغز پسته یا گردوی کوبیده و زردۀ تخم مرغ و گرد شکر و هل ساییده و روغن یا کره و شیرۀ به گلاب آغشتۀ شکر. در گذشته باقلوا را به جای مغز بادام با عدس و ماش پخته درست می کردند. دو تا سه لایه از خمیر چندلا را بر سینی فِر فرش می کنند و روی لواشه را با مخلوط باقلوا، دو سانتی متر، می پوشانند و روی آن روغن یا کرۀ آب کرده می ریزند و با دوسه لایه لواشۀ دیگر می پوشانند و روی لواشه را به زردۀ تخم مرغِ در آب رقیق شده با قلم مو تر می کنند و خمیرمغز را با کارد به اشکال مربع یا بیضی می برند. پس از آن که داغی از باقلوای از فِر بیرون آورده افتاد، آن را به شیرۀ شکر می آلایند و با مغز پستۀ نیم کوب و گرد شکر می آرایند.

ویکی واژه

نوعی شیرینی که از آرد گندم و شکر و روغن و مغزپسته و بادام درست می‌کنند.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم