هفت میوه
فرهنگ فارسی
دانشنامه عمومی
مواد اصلی هفت میوه شامل کشمش، گردو، بادام، پسته، زردآلو، فندق و سنجد با مقدار کمی شکر می شود. همهٔ این مواد با بعد از پاکسازی در داخل یک ظرف با مقدار آب لازم انداخته می شود و برای مدت معینی ( معمولاً ۲ تا ۳ روز ) آن را در مکانی ملایم رها نموده و پس از کامل نمودن آن را بروی سفرهٔ نوروزی گذاشته و میل می کنند. هفت میوه بیشتر با هفت سین، سبزی پلو و سمنو همراه است.
در لغت نامهٔ دهخدا، معنای هفت میوه به صورت « ( اِ مرکب ) کشمش طائفی، انجیر خشک، قیسی خشک، شفتالوی خشک، خرمای خشک و آلوی بخارا. ( برهان ) » توصیف شده است.