کپک خاکستری
دانشنامه عمومی
قارچ عامل این بیماری در گیاه پوشش خاکستری سست و شکننده ای به وجود می آورد. در ابتدا به صورت لکه هایی بر روی میوه ها ایجاد می شود و از طریق نفوذ به بافت میوه ها و گیاهان و استفاده از شیرآبه و شیره آنها تغذیه و رشد می کند.
برای مبارزه با این بیماری، استفاده از قارچ کش های سمی بردوفیکس و سموم سولفوره مناسب است و باید تمام بقایای گیاهی پای درختان جمع آوری و سوزانده شود؛ در باغات و انبار داری ها تهویه مناسب از طریق هرس و فاصله گذاری رعایت و بهداشت و رطوبت محیط حفظ شود، چون قارچ های ساپروفیت از طریق تغذیه از بقایا و هر آنچه در محیط اطراف وجود دارد در شرایط رطوبت بالا سریعاً تکثیر و رشد میابند.
کپک خاکستری بر روی گلبرگ های گل لاله به رنگ سبز دیده می شود و باعث از ریخت افتادن گلبرگ و به وجود آمدن تداخل و بی نظمی رنگی در گلبرگ می شود. این کپک بر روی ساقه نیز از رنگ سبز به رنگ سیاه تغییر رنگ داده، دیده می شود.