تره بار
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
فرهنگ فارسی
تربار، انواع میوه هاوسبزیهای خوردنی
دانشنامه عمومی
تره بار به میوه محصولات کشاورزی که در غذا استفاده می شوند و معمولاً به تنهایی بعنوان میوه صرف نمی شوند گفته می شود. برخی از مثال تره بار شامل پیاز، سیب زمینی، گوجه فرنگی، کدو و بادمجان می شود.
در مقابل سبزیجات به ساقه و برگ و ریشه سبز گیاهان خوراکی زراعی گفته می شود، مانند: سبزی خوردن، ریحان، تره، شاهی، پیازچه و از این قبیل.
میوه معمولاً محصولی درختی مانند سیب، پرتقال، توت تر، و غیره است و میتواند محصول بوته مانند توت فرنگی نیز باشد. تفاوت میوه با تره بار و سبزیجات در این است که به تنهایی و بدون هیچ فرآوری پخت یا طریق دیگر میتواند صرف شود.
خشکبار در عوض محصولاتی هستند که در روی درخت یا بعد از برداشت خشک میشوند مانند: گردو ( غیر از گردوی تازه ) ، توت خشک، بادام ( غیر از چغاله بادام ) و غیره
دانشنامه آزاد فارسی
(در تداول عامه: سبزیجات) انواع سبزی های خوردنی، بته هایی که ساقه و ریشۀ آن ها مصرف غذایی دارد، و خوردنی های انبارکردنی ای، چون سیب زمینی، و پیاز که خام یا پخته برای تزیین سفره یا در تهیۀ انواع غذاها مصرف می شوند. تره بار را به صورت های سرخ کرده، تفت داده، بخارپزشده، و آب پز شده در غذاهایی آماده می کنند که در پختنِ آن ها به تره بار نیاز است و برای تزیین سفره و به همراه غذا برای بیشترکردن اشتها به صورت خام مصرف می کنند.