قشذه

کلمه «قشذه» در معانی زیر به کار می‌رود:

لایه چرب کره ته‌نشین شده: این معنی به لایه غلیظ و چرب کره اشاره دارد که در فرآیند تهیه روغن حیوانی به وجود می‌آید. قشذه به عنوان یک ماده غذایی غنی و خوشمزه شناخته می‌شود و معمولاً وقتی با پست و خرما پخته می‌شود، طعمی دلپذیر و دلچسب پیدا می‌کند.

سرشیر رقیق یا قیماق: در این معنا، قشذه به سرشیر تنک یا خامه رقیق شده اشاره دارد. این نوع قشذه به عنوان یک افزودنی خوشمزه به غذاها و دسرها استفاده می‌شود و می‌تواند طعم و غنای بیشتری به آن‌ها ببخشد.

شترماده پیر بسیار شیر: این معنی به شتر ماده‌ای اشاره دارد که پیر است و شیر زیادی دارد. این نوع شتر به عنوان منبعی ارزشمند از شیر در جوامع سنتی شناخته می‌شود و شیر آن معمولاً برای تهیه محصولات لبنی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

لغت نامه دهخدا

( قشذة ) قشذة. [ ق ِ ذَ ] ( ع ص، اِ ) دارای معانی قشدة است. ( اقرب الموارد ) ( منتهی الارب ). رجوع به قشدة شود.