در اطراف ما میوه ها و خوراکی های ترش و ملس خوشمزه فراوانی نظیر لواشک، شاهتوت، تمشک، ذغال اخته، گوجه سبز، آلوچه، آلو، آلبالو، گیلاس، ترشک و … وجود دارد، اما در این بین لواشک جز محبوب ترین تنقلات است که طرفداران زیادی در میان کودکان و حتی بزرگسالان دارد.
لواشک از پوره میوه های طبیعی با طعم های متنوع ترش و ملس درست می شود از این رو برخلاف تصور خواص زیادی برای بدن دارد، اما نکته ای که وجود دارد این است که لواشک های بازاری به اندازه لواشک های خانگی خالص و مفید نیستند به همین دلیل نباید در مصرف آنها زیاده روی شود.
از آنجایی که لواشک های خانگی منبعی غنی از ویتامین ها و مواد معدنی می باشد لذا مصرف آنها یک راهکار ساده برای تامین مواد مغذی بدن است، چون لواشک از پوره میوه طبیعی درست می شود بنابراین یک تکه لواشک ویتامین و مواد مغذی بیشتری نسبت به یک تکه میوه دارد.
ویار یا هوس خوردن خوراکی های ترش و ملس در دوران بارداری بسیار رایج است و لواشک از سالم ترین تنقلات در دوران بارداری به حساب می آید که از افزایش فشار خون و ابتلا به یبوست جلوگیری می کند و برای افزایش انرژی و سیستم ایمنی فرد باردار بسیار مفید می باشد به خاطر داشته باشید که خانم های باردار نباید از لواشک و قره قروت به مقدار زیاد استفاده کنند.