بریجن

بریجن

بریجن به معنای محلی یا وسیله‌ای است که برای پخت نان استفاده می‌شود و در فرهنگ ایرانی بیشتر با نان‌هایی مانند کماج و سنگک مرتبط است. این کلمه می‌تواند هم به خود فر یا تنور اشاره کند و هم به وسایل کوچک‌تر مانند تابه‌های گلی یا سفالی که نان روی آن پخته می‌شود. در اصل، این کلمه نمادی از ابزار پخت و فرآیند تهیه نان سنتی است.

بریجن ممکن است به شکل تنورهای بزرگ سنتی باشد که در آن نان روی دیواره‌ها یا کف تنور قرار می‌گیرد و حرارت یکنواخت برای پخت ایجاد می‌کند. همچنین می‌تواند به تابه گلی یا سفالی اشاره داشته باشد که روی حرارت مستقیم یا آتش قرار می‌گیرد و برای پخت نان خانگی استفاده می‌شود. این تنوع نشان‌دهنده انعطاف کاربردی بریجن در پخت نان است.

بریجن تنها یک وسیله پخت نیست، بلکه بخشی از سنت‌های غذایی و فرهنگی ایران است. استفاده از این وسایل در خانه‌ها و نانوایی‌ها به تولید نان با طعم و کیفیت خاص کمک می‌کند و با نماد مهمانی، تهیه غذا و زندگی روزمره گره خورده است.

لغت نامه دهخدا

بریجن. [ ب َ ج َ ] ( اِ ) تنوری که در آن کماج و نان سنگک پزند و به عربی فُرن گویند. ( از برهان ) ( آنندراج ). و رجوع به برزن و بریزن شود. || تابه ای که از گل سازند و بر زبر آن نان پزند. ( از آنندراج ). بَریزَن. برزن.

فرهنگ معین

(بِ جَ ) (اِ. ) = بریزن. برزن: تابة گلین یا سفالین که روی آن نان پزند، اجاق، تنور.

فرهنگ عمید

۱. تنور.
۲. اجاق.
۳. فر.
۴. تابۀ گلی یا سفالی که روی آن نان می پزند.

ویکی واژه

بریزن. برزن: تابة گلین یا سفالین که روی آن نان پزند؛ اجاق، تنور.

جمله سازی با بریجن

لوتئی که اصالتاً اهل بریجند، ولز جنوبی بود، دانش‌آموز مدرسه دخترانه سنت پل، لندن و مدرسه هنر همرسمیت بود، در انجمن معماری ثبت‌نام کرد کارآموز آلسوپ و لیال و معمار در شراکت ریچارد راجرز شد. او به عنوان یکی از بنیانگذاران شرکت پویس و لووتی شد. لوتئی در سال ۱۹۸۹ به یان کاپلیتسکی در سیستم‌های آینده به عنوان شریک پیوست، به عنوان متولی سازمان هنری آرتانگل از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ حضور داشت و یکی از متولیان بنیاد جوان است.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم
فال شیخ بهایی فال شیخ بهایی فال تاروت فال تاروت فال ارمنی فال ارمنی فال ماهجونگ فال ماهجونگ