نان خمیر ترش
دانشنامه عمومی
نان خمیر ترش در مقایسه با دیگر انواع نان دارای شاخص قندخونی نسبتاً کم تری است. فعالیت آنزیم های غلات در طی تخمیر خمیر ترش، فیتات ها را آبکافت می کند، که همین موضوع باعث بهبود در جذب برخی مواد مغذی معدنی و ویتامین هایی می گردد که بیشتر آن ها در سبوس یافت می شوند.
تخمیر خمیر ترش، آن دسته از ترکیبات گندم را که ممکن است به حساسیت غیر سلیاک به گندم و سندرم روده تحریک پذیر منجر شوند کاهش می دهد. تخمیر خمیر ترش و باکتری اسید لاکتیک ممکن است برای بهبود کیفیت نان های بدون گلوتن، مثلا برای بهبود بافت، عطر و عمر انباری مفید باشد.