یخ چینه

فرهنگستان زبان و ادب

{icing} [علوم و فنّاوری غذا] نوعی روچینه حاوی شکر و چربی و سفیدۀ تخم مرغ و آب که با کاهش دما می بندد

دانشنامه عمومی

یخ چینه یا لعاب روی شیرینی یا آیسینگ ( به انگلیسی: Icing ) یا گلاساژ ( به فرانسوی: Glaçage ) ، به موادی گفته می شود که بعد از پخت، جهت پوشاندن کیک بکار می روند. استفاده از این مواد معمولاً به منظور تزیین و زیباسازی کیک است. خامه زده شده، کرم کره، مرنگ، شکلات و مارزیپان نمونه هایی از یخ چینه هستند. ساده ترین یخ چینه نوعی لعاب است که از حل کردن شکر قنادی در آب به وجود می آید. بکار بردن یخ چینه برای تزیین کیک عروسی، کیک تولد و کیک فنجانی بسیار معمول است.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم