کشک و بادنجان. [ ک َ ک ُ دِ ] ( ترکیب عطفی ، اِ مرکب ) کشک بادنجان.خوراکی است که از کشک آب کرده و بادنجان پخته فراهم آورند. کشکه بادنجان. ( یادداشت مؤلف ) : بصورت پیش نانم من بدل با حضرت بریان بظاهر یار بورانی بجان با کشک و بادنجان.بسحاق اطعمه.
فرهنگ فارسی
خوراکی است که از کشک آب کرده و بادنجان پخته فراهم آورند. کشکه بانجان
دانشنامه آزاد فارسی
کَشک و بادنجان از غذاهای ایرانی (← آشپزی_ایرانی،_مکتب)، نیز از انواع پیش غذا، فراهم آمده از بادنجان پوست گرفتۀ ورقه ورقه یا لهیده، کشک ساییده، پیاز خردکرده، روغن و نمک، با تزئین سیرداغ، نعناع داغ، زعفران ساییده. برخی بادنجان را پس از سرخ کردن می کوبند و با کشک و آرایه های دیگر می آرایند؛ برخی نیز به بادنجان سرخ شده کشک می افزایند و چند دقیقه ای روی آتش ملایم می گذارند تا کشک در نسوج بادنجان رسوخ کند. برخی روی مخلوط بادنجان مایۀ قیمه نیز می ریزند.