لرزانک. [ ل َ ن َ ] ( اِ مرکب ) غذائی سرد از نشاسته و شکر یا از آرد برنج و شکر. نوعی غذا که از نشاسته و شکر کنند. قسمی از دندان مز، که با نشاسته و شکر و شیر پزند. طعامی که از نشاسته و قند کنند که چون سرد شد دلمه شود و چون بجنبانی بلرزد و وجه تسیمه آن همین است. - امثال : لرزانک خودش را نگاه نمی تواند داشت مرا چگونه نگاه می دارد. ( کریمخان زند ).
فرهنگ معین
(لَ نَ ) (اِ. ) ژله ، خوراکی سرد که از آب یا آب میوه همراه با نشاسته و شکر تهیه می شود.
فرهنگ عمید
خوراکی شبیه ژله که از میوه یا آب میوه با شکر درست کنند، ژله.
فرهنگ فارسی
خوراکی که ازمیوه یا آب میوه باشکردرست کنند، ژله ( اسم ) نوعی خوراک سرد که از نشاسته و شکر یا از آرد برنج و شکر تهیه کنند و آن چون سرد شود دلمه گردد و چون بجنبانند بلرزد ( وجه تسمیه ) ژله . لرزانک انواع مختلف دارد مانند : لرزانک انگور فرنگی لرزانک به لرزانک سیب لرزانک پرتقال لرزانک شکلات و غیره .
فرهنگستان زبان و ادب
{jelly} [علوم و فنّاوری غذا] مادۀ خوراکی شفاف و معمولاً رنگی که از ژلاتین یا آبمیوه یا عطرمایۀ میوه و شکر درست شود
دانشنامه عمومی
لَرزانَک ( نام علمی: Cinclocerthia ) نام یک سرده از خانواده مقلدمرغان است.
ویکی واژه
ژله، خوراکی سرد که از آب یا آب میوه همراه با نشاسته و شکر تهیه میشود.