مارمالاد
فرهنگ عمید
فرهنگ فارسی
( اسم ) مربایی که از عصار. میوه ها سازند . طرز تهی. آن غالبا همان طریق. تهی. شربت و مرباست . میوه هایی را که در مارمالاد مصرف میشود هم مانند مربا حل نشده باقی می گذارند و هم له کرده را بوسیل. الک صاف می کنند . اغلب مارمالادهای حل شده برای رنگ آمیزی روی نانهای مربایی مصرف میشود و آن انواع مختلف دارد مانند : مارمالاد آلبالو مارمالاد گیلاس مارمالاد توت فرنگی و غیره .
دانشنامه عمومی
معمولاً در شیرینی پزی و یا به عنوان صبحانه و عصرانه کاربرد دارد.
دانشنامه آزاد فارسی
ماده ای غلیظ از خمیر میوه. در اصل از درختی به نام مارمِلوس تهیه می شود. ابتدا در قرن ۱۵ در انگلستان تهیه شد. صمغی شکل با ته مزه ای تلخ است، زیرا پوست میوه های ترشی چون گریپ فروت را به آن می افزایند. به مرباهایی که حاوی آب لیمو یا دیگر افزودنی های ترش مزه است نیز مارمالاد گویند.