رزازی
فرهنگ معین
فرهنگ فارسی
دانشنامه آزاد فارسی
از مشاغل سنتی در ایران و برنج کوبی و خارج کردن شلتوک از برنج و جداکردن برنج خوب و بد و نیم دانه از هم و فروش آن. رزّازی های تهران با واسطه هایی که در شهرهای شمالی ایران داشتند، وارد معامله می شدند. از انواع خوب و بد برنج می توان برنج صدری، دُم سیاه، طارم، رشتی، مازندرانی، گَرده، خرده و آشی را نام برد. رزّازان برنج را هم به صورت عمده و هم به صورت جزئی عرضه می کردند. از آن جاکه برنج در ایران جزء اصلی شماری از مهم ترین و پُرطرف دارترین غذاهای ایرانی به شمار می رود و نیز از آن رو که خوردن برنج در ایران نشانۀ رونق خانوادگی است، رزّازان دارای موقعیت محلی و حتی سیاسی ویژه ای بوده اند. از میان رزّازان بنام تهران نام محمدتقی رزاز/بنکدار/سفارتی، عامل تهیۀ برنج سفارتِ انگلستان که در واقعۀ مشروطه نامی برای خود به هم رساند و نیز سید حسین رزاز، پهلوانی که توانست با ساختن زورخانه ای در تهران از پهلوان و پهلوانی رفع بدنامی کند، در یادها مانده است.
ویکی واژه
برنج فروشی.
دکان برنج فروش.