یخ اسفنجی
دانشنامه عمومی
یخ بلورهایی که در آب اَبَرسرد متلاطم شکل می گیرند و تلاطم مانع از به هم چسبیدن آن ها می شود، یخ سوزنکی یا خاکه بلور نام دارند. انباشت یخ های سوزنکی در حجمی از آب باعث ایجاد یخ اسفنجی می شود.
وقتی تبادل حرارت بین هوا و آب به گونه ای است که دمای آب بتواند پایین تر از نقطه انجماد آن باشد ( که معمولاً در رودخانه ها کمتر از ۰٫۱ - درجه سانتی گراد نیست ) . به عنوان یک قاعده کلی، چنین شرایطی ممکن است در شب های سرد و با آسمان صاف، زمانی که درجه حرارت هوا کمتر از ۶ - درجه سانتی گراد ( ۲۱ درجه فارنهایت ) باشد به وجود آید.